Davutoğlu'ndan ABD'yle İşbirliği Mesajı!


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Obama'nın İslam dünyasına vizyon ve barış mesajı verdiğini iddia ederek, bu vizyonun gerçekleşmesi için, Türkiye'nin işbirliğine hazır olduğunu söyledi. Davutoğlu, "İki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Türkiye'nin, Amerikan Başkanı Barack Obama'nın İslam dünyasına yönelik vizyonunu paylaştığını söyleyen Ahmet Davutoğlu, "Bunu gerçekleştirmek için işbirliğine hazırız" dedi. Davutoğlu'na göre iki ülke bölgesel ve global sorunlar konusunda, benzer yaklaşımlar içindeymiş!

Amerika Birleşik Devletleri'nde temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Washington'da, Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.

Davutoğlu, görüşme sonrası ortak basın toplantısında, "Obama'nın İslam dünyasına yönelik, karşılıklı anlayışa dayalı, insani değerleri paylaşan açık mesajının içerdigi vizyonu biz de paylaşıyoruz. Bu vizyonun gerçekleşmesi için, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

Clinton ile yapıcı bir görüşme yaptıklarını belirten Davutoğlu, iki ülke arasında gerek ikili ilişkiler, gerekse güvenlik, NATO ve enerji konularının yanısıra, kültürel alanlarda da işbirliğinin geliştirilmesine çalıştıklarını bildirdi.

Davutoğlu, iki ülkenin bölgesel ve global sorunlar konusunda, benzer yaklaşımlar içinde olduğuna dikkat çekti.

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, uzun yıllara dayalı güçlü ilişkilere sahip iki ülke ilişkilerinin, daha da ilerletilmesi için, yeni arayışlar içinde olduklarını söyledi.

Clinton, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda, tarafları desteklemeye devam edeceklerini de kaydetti.

Obama'nın Kahire'de Müslüman dünyasına hitabına özellikle değinmek istediğini belirten Clinton, "ABD, dünyada her yerdeki Müslümanlar ile geniş bir angajman içinde olmakta kararlıdır. Bu, karşılıklı çıkarlar ve saygıya dayalıdır. Biz dinamik toplumlarda, din ve ifade özgürlüğüne güçlü bir biçimde inanıyoruz. Biliyoruz ki bu değerler Türkiye'nin de paylaştığı değerlerdir. Aynı zamanda sayın bakana ve hükümetine, Türkiye'nin barış ve istikrar gücü olarak oynadığı rol için teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Clinton, Türkiye'nin yıllardır yaptığı işlerle, barış ve istikrar yönünde çabalarını ortaya koyduğunu ve Ortadoğu'da kapsamlı bir barış çerçevesinde çabalarını sürdürdüğünü belirtirken, "Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirme çabalarının güçlü destekçisiyiz. Aynı zamanda Yukarı Karabağ sorununun çözümü çabalarını da kuvvetle destekliyoruz. Kıbrıs'ı da konuştuk. Bu konuya başkan Obama, nisan ayında Türkiye'yi ziyaretinde de değinmişti" diye konuştu

1 yorum:

  1. KIRBAŞOĞLUHaziran 07, 2009

    Beyefendinin "derinliğinden" söz edenlere bizatihi kendi ağzından bundan daha iyi bir cevap verilebilir miydi.Şu sıralar bu zatın tâ talebelik yıllarından itibaren sık sık ABD'ye götürüldüğü yolunda söylentiler de var.
    Bu zatın "mayın" meselesinde de nedense sesi hiç çıkmadı.
    Fotoğrafa da yakından ve basiretle bakıldığında kimin bakan kimin bakılan olduğu ve asıl bu bakışların altındaki "derinlik"in gözden kaçırılmaması gerektiği dikkatlerden kaçmıyor. İçimizdeki TRUVA ATLARI bir bir ortaya çıkıyor,bu tablo ileride daha da vazıh bir hal alacaktır,kimsenin şüphesi olmasın.Zaman gazetesinin "mayın" meselesini vatan hainliğine kadar vardırdılar şeklinde değerlendirmesini de bu çerçevede değerlendirmek yanlış mı olur. Bütün bu soruların cevaplarını herkes kendi vicdanında versin.Selamlar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.