Gözler şimdi Gülen'de! Ne Diyecek?


Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un, bugünkü konuşması gözleri, daha önce belgeyi eleştiren Fethullah Gülen ile cemaatine bağlı gazete ve televizyonlara çevirdi.


Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un İrticayla Mücadele Eylem Planı” ile ilgili bugün yaptığı konuşma, gözleri, belgenin ortaya çıkmasıyla birlikte en sert yayınları yaparak konuyu özellikle gündemde tutmaya çalışan Gülen cemaatine çevirdi.
GÜLEN, BELGE YOKKEN BELGENİN İÇERİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI...
Fethullah Gülen, 6 Nisan 2009 tarihinde kendisine ait Herkül.org sitesinde yaptığı bir açıklamada, Taraf gazetesi henüz söz konusu belgeyi daha yayınlamadan bir açıklama yapmıştı. Gülen, “Dün olduğu gibi bundan sonra da, dışardan da beslenen bazı şer odakları en samimi müminleri ve hakiki Müslümanları terörist gibi göstererek irtica yaygarası koparabilirler. Bazı kişileri cemaatin içine sokarak, bu kişilere yaptıracakları bazı eylemleri, cemaate mal edebilirler' diyerek, daha Taraf Gazetesi söz konusu belgeyi yayınlamadan, belgenin içeriğini açıklamıştı.
Daha sonra Taraf Gazetesi söz konusu belgeyi açıkladı ve açıklanan belgede Fethullah Gülen'in konuşmasına paralel bilgiler yer aldı. Bu benzerlik, belgeden Fethullah Gülen'in haberinin olduğuna dair iddialara neden oldu.
BAŞBUĞ GÜLEN CEMAATİNE SERT ÇIKMIŞTI
Org. Başbuğ 14 Nisan 2009 tarihinde Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı yıllık değerlendirmede konuşmasında isim vermeden Fethullah Gülen cemaatini eleştirerek,
“Bugün de bazı din eksenli cemaatler, kendilerini demokratik alanın bir oyuncusu olarak takdim etmekte ve çeşitli nedenlerle de görünürde kendilerinin güçlü bir konuma geldiğine inanmaktadırlar. Ancak bu güç imajı ve algısı yanıltıcıdır. İşte bu tip bazı cemaatler hedeflerine ulaşmada kendileri için en büyük engel olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini görmektedir. Bunun için de, her fırsattan istifade ederek, destekleyicilerinin de yardımıyla Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Bu yapılanlara karşı, hukuk devleti kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin tepkisiz ve etkisiz kalacağını düşünmek ise büyük yanılgıdır.” demişti.
Bu açıklamanın ardından Taraf'ın söz konusu belgesi yayınlanmış ve Fethullah Gülen'in cemaatine ait gazete ve televizyonlar ile internet sitelerinde belgeyle ilgili en sert haberlere imza atılmmıştı. Cemaate bağlı gazete ve televizyonlar, söz konusu belge üzerinden Genelkurmay'ı eleştirmişti.
GÜLEN DE BELGEYİ ELEŞTİRMİŞTİ
Gülen yine kendi sitesinde yayınlanan bir videoda, belgeyle ilgili soruları yanıtlamıştı. Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen çirkin planı ve masum insanların suçlu gösterilmelerine yönelik bu kirli tezgâhları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevap veren Gülen, "Bazı kesimler tarafından, 'bitirme' mülahazasına matuf olarak açık ya da kapalı belki otuz tane plan yapıldı. Aslında, bunların hepsi 'yok'u bitirme hareketiydi. Ülkemizin menfaatlerine ve milletimizin istikbaline ters ne vardı ki, ona yönelik bitirme planı yapılsın. Gerçek yolunu bulmuş bir insan için bu türlü entrikalar tereddüte sevk edici ve vazgeçirici olamaz. " ifadelerini kullanmıştı.
GÜLEN VE CEMAATİ ŞİMDİ NE YAPACAK?
Tüm bu gelişmelerin ardından Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, bugün sert bir açıklama yaparak, belgenin sahte olduğunu söyledi ve belgeyi kağıt parçası diye niteledi. Ardından da belgeyi hazırlayarak TSK'yı hedef alanların bulunmasını istedi.
Genelkurmay'ın bu açıklaması, bazı kesimlerce belgenin Fethullah Gülen cemaati tarafından hazırlandığı yönündeki iddiaları tekrar gündeme getirdi.
Tüm bu gelişmelerin ardından Fethullah Gülen'in ve belge üzerinden Genelkurmay Başkanlığını eleştiren cemaate bağlı gazete ve televizyonların Org. Başbuğ'un açıklamasına nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

Gülen'in belgeyle ilgili tepkisini içeren ve Herkül.org'da yayınlanan konuşması:


haberayna


1 yorum:

  1. büyük taarruz başladı artık geri dönülmez bir sürece girildi gücünü iyi kullanan kazanacak gibi görünüyor
    ama ne yazıkki hiçbirisi kazanamadıgı gibi türkiye kaybedecek hemde ebedmüddet bu cografyada bir türk devleti olmayacak şekilde bitecek bu yıkımın altında 70 milyon kaldıgı gibi gelecek nesilleride bu yıkımdan nasibini alacak
    allah c.c. cümlesine akıl izan basiret ihsan etsin
    cümlemizide bu afattan muhafaza eylesin

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.