T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. Yüzyılın En Büyük Sömürü Projesi Nabucco -1-

 
Nabucco boru hattı Türkiye'den AB ülkelerine doğal gaz taşımak amacıyla yapılması düşünülen uzun geçişli bir boru hattı taşımacılığı projesidir. Genel toplamı 3200 km. olacak olan hattın 2000 km.si Türkiye’den geçecektir.

          Türkiye’nin hem coğrafi hem de stratejik konum itibarı ile Asya Kıtasına yönelik girişilen emperyalist operasyonlar ve planlar için bugün bir giriş kapısı niteliğinde olduğu hepimizin malumu.Bugüne değin yazdığımız yazılarda da buna değinmiş ve bulunduğumuz zaman dilimi içerisinde dünyanın yeniden şekillendiğini ve sınırların yeniden çizilmeye başladığını ve özellikle bizim bölgemiz üzerinde Batı eli ile gerçekleşen büyük planların uygulanmaya konulduğunu da görmekteyiz. Türkiye ile çevresini de etkileyici bazı hadiselere ve hatta savaşlara da sebeb olan projelerden birisi daha uygulanmaya geçiyor. Uygulanmaya geçiyor diyoruz çünkü Haziran ayı itibarı ile Türkiye Hükümeti Nabucco’ya imza atacak.

        Batı’nın özellikle Türkistan ve Ortadoğu bölgesinde ki enerji kaynaklarına karşı giriştiği ve aslında Amerika baskısı ile de İsrail’in dahil edildiği Nabucco , coğrafyamıza yönelik yeni sömürgeci anlayışın projeleşmiş ismidir.Batı ve Amerika’nın hızla artan gaz ithalat gereksinimine çözüm arama noktasında, Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, özellikle yaşlı Avrupa kıtasının hızla artan enerji gereksinimini karşılamak ve yine özellikle de Rus gazına olan bağımlılığını, çoğunlukla Türkistan topraklarından ve genel olarak ta Asya kıtasından  gaz temin ederek dengelemek amacı ile ortaya konulmuş en kapsamlı emperyalist projedir.

        

  SÖMÜRÜ PROJESİNDE KİLİT ÜLKE TÜRKİYE

Tuncay Aksoy Yazdı

Devamı


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.