Filistin'den Uygur kardeşlerine destek/ ÖZEL


Öncülüğünü Üstad Raid Salah'ın yaptığı "1948 Filistin İslami Hareketi"nden açıklama geldi: "Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz yalnız değiller ortak haykırışımız sürecek!"

Üstad Raid Salah'ın önderliğini yaptığı 1948 Filistin İslami Hareketi Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da yaşanan soykırım hakkında bir açıklama yayınladı.

HAMAS ve İslâmi Cihad Hareketi, daha çok 1967'de işgal edilmiş topraklarda faaliyet göstermekteyken 1948'de işgal edilmiş topraklarda faal olan İslâmi oluşum ise "İslâmi Hareket" adıyla faaliyette buluyor. "İslâmi Hareket" de HAMAS gibi Müslüman Kardeşler cemaatinin bir kolu ve bu hareketin temeli de İmam Hasan el-Bennâ'nın 1948'de cihad etmek üzere Filistin'e gönderdiği mücâhidler ve davetçiler tarafından atıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verilerek Filistinli Müslümanların Doğu Türkistan'lı Müslüman kardeşlerinin yanında oldukları mesajı verildi:

"Laik suçluların bıçaklamasından sonra Rabbim Allahtır dediği için öldürülen Merve el-Şerbi'nin kanı kurumadı. Doğu Türkistan Müslümanlarının başına gelen yeni katliam bizim üzerimize yağdı.

Oradaki Müslümanlar siyasi sürgüne ve baskıya maruz kaldılar. İnsan haklarının mahrumiyetini yaşadılar.

Uluslararası platformda insan hakları alanında çalışanlar bu konuda bir şey yapacaklar mı bilemiyoruz.


Bu suçlulara ve katillere diyoruz ki: Bu katliamınızın İslam gibi bir dini bitireceğini sanıyorsanız hayal kuruyorsunuz. Aksine İslam, sevgilimiz Muhammed Mustafa(s.a.v) e gece gündüz ulaştığı gibi ulaşacak tüm dünyaya da öyle ulaşacak.

Çin zulmü ve baskıları olsa da Doğu Türkistan Müslümanları yalnız değildir Ümmetin ortak haykırışı yükselecektir!

timetürk



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.