ABD İncirlik'ten daha erken çekiliyor

Irak işgalcisi Amerika'nın kısmi olarak askerlerini geri götürürken Türkiye topraklarını kullanması kesinleşti.Bilindiği üzre Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında sürdürülen 'stratejik müttefiklik' ismi altında ki ABD'nin kendi amaçları doğrultusunda Türkiye'yi İslam Coğrafyasında kullanma amaçlı işbirliği neticesinde Irak işgali başlamış ve Türkiye olmadan bölgede hiç bir adım atamayacak olan ABD'ye büyük manevra alanı yine Türkiye tarafından sağlanmıştı.Öncelikle bunlardan bir tanesi haberde de ismi geçen ve yıllardır bütün kesimlerce derhal kapatılması için çeşitli platformlarca dillendirilen İncirliktir.

Bilindiği üzre son ABD büyükelçisinin son Adana ziyareti esnasında ki sözler hala hafızalarımızda kazılı durmaktadır.'.ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin aldığı kararla gelecek 19 ay boyunca Irak'tan asker çekmeyi sürdüreceklerini belirterek, ''Ancak İncirlik Üssü'nden çekilmiyoruz. İncirlik, Irak ve Afganistan açısından önemli'' diyerek adeta İncirliğin neye hizmet ettiğini açıklıyordu.


ABD YAKTI YIKTI ŞİMDİDE TÜRKİYE'NİN GÜVENCESİ İLE ASKER ÇEKİYOR

Amerika bu askeri üssü dün olduğu gibi Irak ve Afganistan dahil İslam Topraklarında ki işgal ve katliamlar için kullandığı gibi özellikle 'işkence uçakları'diye anılan ve müslüman esirleri guantanamo ve diğer gizli işkence üslerine götürmek içinde kullanıyor.Bu askeri üs tam anlamı ile ABD'nin yüz karası olduğu gibi Türkiye topraklarında da adeta işgal edlmiş bir toprağı andırmaktadır.Şu anda Abd adına çekilme dediği bir strateji ile Iraktan Asker çekiyor.Ve yine Türkiye topraklarında yer alan bu işgal üssünü kullanacak.Türkiye yine tarihi bir hata ile kendini ABD çıkarlarına hizmet etmesinin yanında İslam dünyasında ki hamiliğini veya liderliğinide kullandırarak adeta 'TARİHİ ROL'üne zıd bir şekilde işgalci askerleri topraklarına sokacak.Hem İslam dünyasında ki hem de bir bütün olarak kendi hinterlandı içerisinde itibar kaybına uğrayacak olan kesinlikle Türkiye olacaktır.

ABD'nin yeni yüzü olan Barack Obama'nın seçim öncesi vaat ettiği, Irak'taki 142 bin ABD askerinin çekileceği sözünü yerine getiriyor. Üstelik çekilme tarihi Ağustos 2010'dan daha da önceye alındı.


Akşam Pentagon'dan İncirlik Hava Üssü'ndeki 39'uncu Wing Komutanlığı'na birkaç gün önce gönderilen yazının detaylarını ele geçirdi. Pentagon'dan gelen yazıda Irak'tan çekilecek askerlerin İncirlik'te toplanacağı ve sevkıyatın bu üs üzerinden sağlanacağı belirtilirken, '100 bin askerin konaklayacağı şekilde hazırlıklara başlansın' talimatı verildi.

Yazı, askerlerin açıklandığı 2010 Ağustos ayında değil, aralık ayı sonuna doğru gönderilmeye başlanacağını ortaya koydu.

YÜZLERCE EV KURULACAK

Talimatın gelmesinin hemen ardından 100 bin askeri ağırlamaya hazırlanan İncirlik Üssü'nde konaklama ve yemek gibi ihtiyaçların giderilebilmesi için lojistik çalışmalara başlandı.

Aralık ayında başlayıp 2011'e kadar sürecek çekilmede periyodik aralıklarla askerlerin İncirlik Hava Üssü'nde 10'ar gün konaklayacağı daha sonra kısım kısım ülkelerine gönderileceklerinin planlandığı öğrenildi.

Üs içerisine yüzlerce prefabrik ev kurulması için de çalışmalar başladı. Askeri kargo uçakları ile askerlerin barınmasını sağlamak için Amerika'dan tonlarca malzeme İncirlik'e taşınırken, 'Çadırkent'i oluşturmak için inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

ABD'nin üstte kullandığı MAC terminali sayısı da, sevkıyatın hızlanması için 3'ten 12'ye çıkarılıyor. Pist sayısının artırılması ve prefabrik evlerin inşası ise başladı. Erken çekilme 'Obama'nın yeni yıl jesti' olarak değerlendirilirken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İncirlik'te görevli ABD'li bazı subaylar, bunun gizlenmesini, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin ısrarcı tavrına bağlıyor. Talabani, Irak'taki iç güvenliğin tehlikeye düşmemesi için ABD güçlerinin kalmasını istiyordu.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.