T a r a f s ı z D e ğ i l i z

░░▒▓█ anadoluhaber █▓▒░░ Iki Tarz-i Siyaset

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

Iki Tarz-i Siyaset
Yazan Okan Arslan   

Inonu, topluma karsi devleti ve mevcut sistemi savunmakla kalmamis, Fasizmin ve Nasyonel Sosyalizmin ve turevi otoriter ve totaliter rejimlerin yukselen degerler oldugu 1940'li yillarda "L'etat c'est moi" (Devlet Ben'im) anlayisini uygulamaya koyarak, kendisini 'Milli Sef' ilan etmistir. Inonu'nun Meclis'te "Ebedi Milli Sef" ilan edilmesi ve bu ilanin da Meclis'in o vakitler en genc milletvekili olan ve sonra Inonu ile siyasi mucadele icine girecek olan Adnan Menderes tarafindan okunmasi ile birlikte Turkiye'de de Avrupa'daki muadillerine oykunen bir Otoriter dikta sistemine gecilmistir. Ancak, 2nci Dunya Savasi'ni Fasizan Blogun kaybetmesi ile birlikte Uluslararasi Sistem, Liberal Demokrasilerden yana tavi alinca, Turkiye'de de cok partili sisteme gecilmis ve bu cercevede eskiden beri zimni olarak var olan devletci Inonu-Yenilikci Bayar cekismesi seklindeki iki tarz-i siyaset, Turkiye'ye yeniden yon vermeye baslamistir.

Devamini oku...