Direniş şantajlara boyun eğmeyecek


Ebu Mücahid, Şalit konusundaki taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Halk Direniş Komiteleri sözcüsü Ebu Mücahid, Siyonist işgal devleti baskı için operasyonlarını sürdürse de Filistin direniş gruplarının Şalit konusunda kendilerine yapılacak şantajlara boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Ebu Mücahit dün (25 Ağustos Salı) yaptığı basın açıklamasında, “Filistin direnişi esirlere özgürlük gelinceye kadar taleplerinde ve esirlere verdiği sözünde ısrar etmeye devam edecek. Siyonist terör devletinin esirlerin yakınlarına yaptığı baskılar, direnişi tutumundan vazgeçiremeyecek ve başını eğemeyecektir. Tersine Allah'ın izniyle hiçbir zaman taviz vermeyeceği ilkelerine daha da sarılmasına neden olacaktır” şeklinde konuştu.

Meşhur bazı şahısların Şalit'i savunma konusunda Siyonistlerin safında yer almalarını garipsemediklerini söyleyen Ebu Mücahid, savundukları Siyonist asker Şalit'in direniş mücahitleri tarafından esir alınmadan önce Rafah'ın doğusunda Filistinli çocukları ve kadınları öldürdüğünü ifade etti.

Fetih ile parçalı bir anlaşma imzalamayacaklarını belirten Ebu Zuhri: “Batı Yaka'da Devam Eden Tutuklamalar Barış Sürecini Tamamıyla Tıkar” dedi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Ramallah'taki gayri meşru yönetimin siyasi tutuklu dosyasını kapatma niyetinden kuşku duyduğunu belirterek, mensuplarına karşı tutuklamaların hala devam ettiğini ve dün de 9 kişinin tutuklandığını belirtti.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri yaptığı ve qudspress'de yayınlanan açıklamasında şunları ifade etti: “Batı Yaka'da siyasi tutuklamaların devam etmesi, siyasi tutuklu dosyasını kapatmak istediğini söyleyen Ramallah yönetiminin yalan söylediğini, barışla ilgili olmadığını, Siyonist işgal devletiyle Fetih'in örgütsel çıkarlarına hizmet etmeye devam edeceğini net bir şekilde ortaya koyuyor.”

Ebu Zuhri açıklamasının devamında, İslamî Direniş Hareketi mensuplarına yönelik yapılan bu tutuklamaların, diyaloğu kökünden kesecek ve Filistin içi barışın sağlanmasını engelleyecek ana bir sebep olabileceğini dile getirdi.

Başkanlığı bitmiş olan Mahmut Abbas'ın 200 Hamas mensubunu serbest bırakacağını duyurmasına da değinen Ebu Zuhri, “Bizi ilgilendiren böyle bir kararın pratik zeminde yer bulmasıdır. Basın yoluyla yapılan propaganda amaçlı açıklamalar bizi ilgilendirmiyor. Daha önce de tutuklulardan bazılarının bırakılacağı duyurulmuştu. Fakat böyle bir kararın uygulandığına şahit olmadık” şeklinde konuştu.

“Düşman, Arapların suskunluğundan cesaret alarak saldırıyor” diyen Hamas: “Siyonistlerin Cinayetleri Mazlum Filistin Halkına Yardımı Zorunlu Kılıyor”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal uçaklarının güpegündüz Rafah'ı bombalayıp buradaki insanları katletmesinin, insanlığa karşı işlenmiş bir cinayet olduğunu belirterek, düşmanın ambargo ile yetinmediğine, dünyanın gözü önünde kuşatma altındaki insanları da katletmeye devam ettiğine dikkat çekti.

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, işgal ordusunun bugün (25 Ağustos Salı) Rafah sınırı bombalayıp, 4 kişiyi şehit etmesi ve 6 kişiyi yaralaması üzerine Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada şöyle dedi: “Siyonist işgal güçleri Filistin halkına yönelik her türlü cinayeti işlemede cesaretli davranıyor. Çünkü cinayetlerine son vermesi için bu işgalci varlığa karşı ne Arap âlemi düzeyinde ne de uluslararası camia düzeyinde etkin bir adım atılıyor.”

Burhum, işgal güçlerini Ramazan ayında bu cinayetleri işlemeye sevk eden diğer bir nedenin de Arap âleminin suskunluğu ile Gazze savaşından sonra işgalcinin cinayetlerine karşı sessiz kalmayı tercih eden uluslararası camianın olumsuz tavrı olduğunu söyledi.

Siyonist işgalcilerin öldürmek için herhangi bir gerekçeye ihtiyaç duymadıklarını, çünkü zaten istedikleri yeri kuşatıp, istedikleri bölgeye ambargo uyguladıklarını ve dünyanın gözü önünde Filistin topraklarını Yahudileştirdiklerini dile getiren Burhum, “Fakat Arap âliminin olup bitenlere karşı suskun kalması, Siyonistlerle görüşmeler için Özerk Yönetimin sevinç şarkıları söylemesi, uluslararası camianın işgalci varlığa kaşı gözünü yumması, düşmanın yaptığı cinayetlere meşruluk kılıfı geçirecektir. Bundan cesaret alan Siyonistler de ambargoya, kuşatmaya ve bombardımana devam edeceklerdir.”

İşgal uçaklarının bugün Rafah sınırını bombalaması sonucu üçü kardeş olmak üzere dört kişi şehit olmuş, altı kişi de yaralanmıştı.

FİEM

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.