AMERİKALILARI ÇILDIRTAN GÖRÜNTÜ!


KONGRE BİNASI ÖNÜNDE TOPLU CUMA NAMAZI!

Amerikan halkının İslam'a karşı önyargılarını yıkmak isteyen binlerce Müslüman, Amerikan Kongre binası önünde cuma namazı kıldı. Radikal Hristiyan gruplar protesto etti.

Washington bir ilke tanıklık ederken, Hıristiyan gruplar da ellerinde 'İslam bir yalandır' yazılı pankartlarla karşı gösteriye geçti

ABD'de yaşayan Müslümanlar Amerikan Kongre binasının önündeki çimenlik alanda toplu cuma namazı kılarak ülke tarihinde bir ilke imza attı. New Jersey'deki Darül İslam Elisabeth Camii tarafından organize edilen namaza on binlerce kişi katıldı.

ABD'nin dört bir yanından Washington'a akın eden Müslümanlar, İslam'a karşı önyargıları yıkmak amacıyla düzenlenen 'İslam Kongre'de isimli etkinlikte barışçıl bir şekilde namazlarını kıldı. Namaz sonrasında tüm dinlerin kardeşliği teması işlenen konuşmalar yapılırken, Kuran'dan barışçıl ayetler okundu. İslam'a karşı önyargıları kınayan Müslümanlar namaz kılarken aşırı dindar Hıristiyan gruplar da Kongre binası karşısında etkinliği protesto etti.

HIRİSTİYAN GRUPLAR İSYAN ETTİ
Kadın-erkekli gruplar namazlarını kılarken, göstericiler ellerinde, 'İslam yalandır', 'ABD'nin İslamlaştırılmasını Durdurun' yazılı pankartlarla gösteri yaptı.



Namaz katılımcılarından Lonnie Şahbaz, bunu minik hac gibi gördüklerini belirtirken, ABD'lilerin Müslümanlara yönelik olumsuz düşüncelerini yıkmak istediklerini vurguladı. Şahbaz, bu cuma namazının tarihi olduğunu dile getirdi. Organizasyonu düzenleyenler katılımcıların sayısının 50 bini bulmasını bekliyordu. Hıristiyan radikal gruplar, bu etkinliğin altındaki hedefin Amerikan toplumunun İslamlaştırılması olduğunu iddia etti.

Akşam

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.