[anadoluhaber:35250] Ynt: [anadoluhaber:35241] haber önerisi


ülkemizde teröristerin dışında kimse rahat konuşamaz...
----- Özgün İleti -----
Kimden : anadoluhaber@googlegroups.com
Kime :
Gönderme tarihi : 10/09/2009 8:19
Konu : [anadoluhaber:35241] haber önerisi

KONUŞAN ÖĞRETMENE CEZA…

Öğretmenler soruyor: Hangi demokratik açılım?

MEB’in uygulamalarını eleştiren öğretmene KINAMA cezası verildi.

Rehber öğretmen Yusuf Solmaz’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirmesi üzerine KINAMA cezası ile cezalandırıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgilenen emekli müfettiş Saim Açıkgöz şu bilgileri verdi:

“MEB uygulamalarını eleştiren rehber öğretmen Yusuf Solmaz,  daha önce, internette, öğretmenlik mesleğinin sorunlarını dile getiren yazısı nedeniyle, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan tarafından verilen KINAMA cezasına itiraz etmişti.

 Çankaya Kaymakamlığı, itirazı kabul etmeyerek verilen cezayı onayladı.”

Eğitimciler soruyor:

“Hangi demokratik açılım?”

Öğretmenin, mesleki sorunları üzerine bile fikir beyan edemediği günümüzde terör yandaşları istediği gibi konuşabiliyor.

Ulusal Eğitim Derneği yöneticileri tarafından,  Ulusal Eğitim Derneği Bodrum Temsilcisi Yusuf Solmaz’ın aldığı ceza örnek gösterilerek, hükümetin “demokratik açılım”  söyleminin yalan olduğu,  yönetenlerin böyle bir derdinin olmadığı dile getirildi.

Yusuf Solmaz, daha önce, görev yaptığı Faruk Verimer İlköğretim Okulu’nda Norm Kadro Yönetmeliği gereğince Norm Fazlası olarak gösterilmişti.

Solmaz,  gecekondu bölgesindeki Faruk Verimer İlköğretim Okulu’nda, boş olan müdür yardımcılığı görevinde görev alarak, okulun rehberlik çalışmalarını bir süre daha yürütmeye devam etti. Solmaz, Faruk Verimer İlköğretim Okulu’nun gecekonduda yaşayan öğrencilerle dolu olmasından dolayı, okulunda daha çok rehberlik çalışmalarına ihtiyaç olduğunu düşünüyor, bu yüzden de Norm Kadro yönetmeliğini eleştiriyordu.

Solmaz, Norm fazlası olduktan sonra Faruk Verimer İlköğretim Okulu’ndan ayrılmak zorunda kaldı. Solmaz, Norm Kadro Yönetmenliği gereği, psikolojik danışma ihtiyacı içindeki birçok öğrenci ve ailenin rehber öğretmensiz bırakılmasını yanlış bulduğunu yazarak, yazdığı yazıyı internette kendi imzası ile yayınlayarak dile getirdi. Norm Kadro Yönetmeliği’nin hatalarını, MEB uygulamalarını eleştiren bu yazı MEB yetkililerini rahatsız etti.

 İmzasız bir şikâyet dilekçesi üzerine, bir yıl kadar sonra, Solmaz hakkında önce Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ardından da Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Solmaz hakkında soruşturma talebinde bulundu.

Soruşturma sonunda Solmaz’a KINAMA cezası verildi.

Solmaz, mağdur edildiğini, demokratik bir ülkede herkesin fikrini ifade edebileceğini, kaldı ki, yazısında mesleki çalışmaları sırasında yaşadıklarını, yanlış uygulamaları MEB’e ve eğitim camiasına, eğitimin gelişmesi için bildirmek zorunda olduğunu, bu nedenle de KINAMA cezasını hak etmediğini belirti.

Ancak, Çankaya Kaymakamlığı Solmaz’ın bu talebini reddetti.

Solmaz’a verilen KINAMA cezası Çankaya Kaymakamlığı tarafında onaylandı.

Ulusal Eğitim Derneği yetkilileri şunları dile getirdi:

“Bölücülüğe varan konuşmaların bile cezalandırılmadığı günümüzde, bir öğretmenin mesleki sıkıntılarını dile getirdiği için cezalandırılması, yaşadığımız süreçte ‘demokratik bir açılım’ın olmadığını göstermektedir. Öğretmenleri susturan zihniyetin, başka amaçların açılımı içinde olduğu, demokratik açılımı tanımadıkları herkesin bilgisi dâhilindedir. Öğretmene, kendini ifade etme hakkı tanımayanların, hangi açılımlar peşinde olduğu, konuşan, yazan öğretmenlere karşı takındıkları tavırdan anlaşılmaktadır.”

Eğitim İş yetkilileri, öğretmenlere karşı yürütülen bu sindirme, yıldırma hareketlerine karşı sessiz kalamayacaklarını belirtti.

Haber: Salih Ertan Ulakoğlu

 




_______________________________________________
Ücretsiz dinlemek için yüzbinlerce şarkı Kavun'da! Tıkla, dinle.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.