T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35271] Batının Ahlak Anlayışı Hıristiyanlık Anlayışına Dayanıyor

 
BATININ AHLAK ANLAYIŞI HIRİSTİYANLIK ANLAYIŞINA DAYANIYOR

 

 

           

 

Batılılar acaba düşünüyorlar mı; pornografi ahlaka aykırı değil peki rüşvet neden aykırı? Değer anlayışları böyle. Onlar için her şey para yani maddiyattır. Parayı elde etmek için her vasıtayı mübah sayarlar. Peki bunlar hangi mantığa göre kınanacaklar?  Bugünkü eğitim sistemimiz de, hukuk sistemimiz de  İslam ahlakının sosyal yönünü kabul etmiyor/tanımıyor. Ayrıca “Milli Ahlak” denilmesine de müsaade etmiyor. Kullanılan tabir “genel ahlak” tır. Peki genel ahlakın tarifi, sınırı, ölçüleri ve kıstasları nedir?

 

            Batı’da ise “genel ahlak” tabirinin milletin benimsediği inançlarla belirlenen ahlak” manasına gelen kullanıldığı yerlerde vardır. Bizde ise yoktur. Batı’da “genel ahlak”, herhangi bir ahlak felsefesini değil kendine Hıristiyan ahlakını temel alır. “Genel” tanımlaması da bunun içindir. Bizde ise “genel” den  neyin kastedildiği belli değildir.  Öğretim bir tarafa eğitimin özünde ahlak vardır. İdeale’de bu ikisi ile yükselinir.  Ama ne yazık ki bizim eğitimimizde, ne ahlaki ne de idealist hedefler/kaygılar yoktur. Bizim eğitimimiz amaçsız tabiri yerindeyse objektif bir eğitimden ibarettir. Biz birde var olmayan eğitime, millilik vasfını koyuyoruz (Milli Eğitim Bakanlığı)

 

            Ülkemizdeki bir takım olumsuzluklara kızmaya hakkımız yok. Bu gidişat ve politikalar gereği normaldir. Din ahiret işi olarak algılanacaksa, dünya işleri de maddi değerlere göre değerlendirilecekse elbette önce maddi çıkarlar önde gelir ve herkes dünya veresiye değil peşin olduğu için çıkarlarını (maddi) düşünecektir. Maddi imkanlarını geliştirmek için de elinde geleni yapacaktır. Zaten haram/helal anlayışını öğrenmediğinden  bu gayet normal/legal olacaktır. Ülkemizde demokrasi lafı sadece yapılan uygulamalara bakarsak lafta kaldığını görebiliriz. Bugünkü TÜRKİYE’mizde ve geçmişte de siyasi, hukuk ve iktisadi alanlarda değil, ahlaki anlayışla sınırlı kalmak üzere de olsa İslami değerleri hedef edinmiş bir parti kurulması mümkün değildir. Geçmişte böyleydi, şimdi de ne yazık ki böyledir. Mevcut meri anayasaya göre kurulamaz, yasaktır. Birde söylenir, demokrasi var her şey serbest olmalı denir. Bunda da  demogoji yapıldığı ortaya çıkmaktadır. Bizde de demokrasi; maddi, manevi, İslami yönündeki ihmaller yüzünden tıkanmış bulunmaktadır.

 

            Tekrarlamakta fayda buluyorum; batı medeniyetinin temelinde Hıristiyan ahlakı vardır. Sandığımız gibinin tersine, Roma hukuku, kapitalizim gibi kavramlar sonra gelir. Onlar bile Hıristiyan ahlakını kendine örnek olarak alırlar. Batıcılığı savunanların bunları bilmemesi normal karşılanabilir, fakat batıcılığa sözde karşı olanların bilmemesi nasıl izah edilebilir? Nasıl izah edebilirler? Bunun sonucu olarak da ahlaki çöküntü, manevi ve milli eksiklikler/çöküntüler ortaya çıkar. Manevi ve milli anlayışı dikkate almayan fikirler ahlaki çöküntüyü başlatmaktan/hızlandırmaktan başka bir işe yaramazlar. Yüce İslam’ın düzenlemediği, yerli yerine hakça oturtmadığı, eksik bıraktığı hiçbir konu/nizam yoktur. Yüce Allah (c.c.) Hazretlerinin rahmet ve selamı tüm Müslümanların üzerine olmasını dilerim.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

11.09.2009

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.