T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35278] "Diyalogcular" Kafirun Suresi'ni Bir Daha Okusunlar

 
“DİYALOGCULAR” KAFİRUN SURESİ’Nİ BİR DAHA OKUSUNLAR

 

           

 

Bu sure Kevser’in içine aldığı ihlas ile ibadet emrinin ilanını emreden, aynı zamanda Peygamber’e buğz eden ebter (güdük)’lerin küfürlerine karşı da bir cevap mevkiinde olarak onun manasını bir açıklama gibidir. İmam-ı Ahmed’in ve “Evsat” da Taberani’nin rivayet ettikleri bir Hadis-i Şerif’de Hz.Zeyd b.Harise’nin kardeşi Hz.Cebele b.Harise, Resulullah’a : “Bana uykum sırasında okuyacağım bir şey öğret” dediği zaman bu sureyi okumasını emir buyurmuştur. Hz.Bezzar ve Hz.İbnü Merduye, Hz.Habab’e emrettiğini de rivayet ederler. Behaki de “Şuab”da: Hz.Enes’e de uykusu sırasında okuması emir olunduğunu” rivayet etmiştir. Hz.Ebu ya’la ve Taberani şu Hadis-i Şerif’i merfu olarak rivayet etmişlerdir. “Sizi, Allahü Teala’ya şirk koşmaktan koruyacak bir kelime anlatayım mı size? Uykunuz sırasında Kafirun Suresi’ni okursunuz. “Deylemi de Abdullah b.Cerad’dan şöyle rivayet etmiştir: “Resulullah Aleyhissalatu Vesselam buyurdu ki: Münafık kuşluk namazı kılmaz ve Kafirun Suresi’ni okumaz.” Taberani “Evsat”da İbnü Ömer ve “Sağir”da Sa’d b.Ebi Vakkas’tan rivayet etmiştir ki: “Bu sure Kuran-ı Kerim’in dörtte birine denktir.” Bunun izahında bir hayli söz söylenmiş ise de en basiti şöyle anlamaktır: Kur’an-ı Kerim’in manası bir bakışa göre şu şekilde özetlenebilir: İbadetler, muameleler, ahired hükümleri ve kıssalar. Bu Sure ise ibadetin ruhu olan Tevhit ve İhlas ilanının emredici olduğu için dörtte birine denk demek olur.

 

            Nüzul sebebi: Ebu Hayyan der ki: Bunun inme sebeplerinden olarak şöyle zikretmiştir:

“Peygamber Aleyhissalatu Vesselam’a kafirler; “Bırak bu tuttuğun davayı biz sana istediğin kadar mal, servet verelim, dilediğinle evlendirelim ve seni üzerimize melik yapalım, eğer bunu yapmazsan gel bizim ilahlarımıza tap, biz de senin ilahına tapalım, müşterek olalım, hayır hangisinde ise ona hepimizde ulaşmış oluruz.” demişlerdi. Birde onun için en çok buğz edeni Kureyş’ten olduğu  ve bir sene kendilerinin tanrılarına ibadet etmesini ve kendilerinin de bir sene onun tanrısına ibadet edeceklerini söylemiş olduklarından dolayı onlardan uzaklaşmak ve o teklifin asla olacak şey olmadığını haber vermek için Allahü Teala bu Sureyi indirmiştir.

 

            İbnü Hişam “Siyer” inde der ki: “Bana gelende Resulullah Aleyhissalatu Vesselam Kabe’yi tavaf ediyorken Hz.Esved b.Muttalib b.Esed b. Abdi’l-Uzza ve VElid b. Muğire ve Ümeyye. b. Halef ve As b.Vail es-Sehmi önüne getirildiler, bunlar kavimleri içinde  yaşlı kimselerdi. “Ey Muhammed! Gel, biz senin taptığına tapalım, sen de bizim taptığımıza tap, biz ve sen (bu) işte müşterek olalım. Eğer senin taptığında bizimkinden hayırlı ise sen de nasibini almış olursun.” Dediler. Allahü Teala da onlar hakkında Kafirun Suresi’ni tamamen indirdi.” İbnü Cerir ve İbnü Ebi Hatim ve k “Mesahif” de İbnü Enbari, Ebu’l Buhturi’nin mevlası Said b. Meyna’dan öyle rivayet eylemişlerdir. Tefsircilerin çoğunlukla  zikrettikleri şu şekildedir: Kureyş’in ileri gelenlerinden bir takım, Resulullah’a  Aleyhissalatu Vesselam sen gel bizim dinimize tabi ol, biz de senin dinine tabi olalım, bir sene sen bizim tanrılarımıza ibadet edersin, bir sene biz senin mabuduna ibadet ederiz dediler. Resulullah Aleyhissalatu Vesselam “Allah korusun, Allah’a başkasını ortak koşmaktan.” Dedi. Onlar, o halde bizim tanrılarımızın bazısına el sürüver de seni tasdik edelim ve tanrına ibadet edelim, dediler. Bu sebeple  bu Sure nazil oldu. Resulullah Aleyhissalatu Vesselam sabahleyin Mescid-i Haram’a gitti, Kureyş’ten dolgun bir heyet vardı. Başları üzerine dikildi de bu Sureyi okudu, onlarda ümitlerini kestiler.”

 

            İbnü Cerir’in ve Razi’nin kaydettikleri vechile “De ki: Allah’tan başkasına kulluk etmemi mi bana emrediyorsunuz? Ey cahiller?” (Zümer 64) Ayeti’de bu sebeple nazil olmuştu. Onda Allah’tan başkasın tapmayı emrettiklerinden dolayı cahillikleri ile azarlayarak “ey cahiller” diye hitap etmesi emredilmiştir. Bundan da daha ağır olarak “ey kafirler” diye hitap emrediliyor ve bu vechile gerekçesi beyan olunarak onların dininden uzaklaşma ve hak Tevhid din ile din edinilmenin lüzumu tebliğ buyuruluyor.

 

            Şöyle ki: (Kafirun Suresi)

 

  1. De ki: Ey kafirler
  2. Sizin taptıklarınıza ben tapmam
  3. Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz.
  4. Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
  5. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.
  6. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

 

                                                                            Elmalılı Hamdi YAZIR

 

            İttifakla; “Müminler ancak kardeştirler.”  (Hucurat Suresi/10) Ayet-i Kerime’si başta olmak üzere, Ayet-i Kerimeleri ve Hadis-i Şerifleri nazar-ı dikkate alarak sağlanabilir. Mümin müminle ittifak eder. Bu “ittifak” kelimesini ele alarak, işin içine hıristiyanı, yahudiyi, putperesti vs. sokmak dehşetli bir yanlışlıktır. Dinler arası diyalog borazancıları çocuk genç mühtediler için, Abant’taki şirinlik gösterilerinin milyonda birini gösterseler, yine de gam yemezdik.

 

            Hıristiyanların ve Yahudilerin insaniyet bezirganlığına soyunmalarına rağmen suçları anlatmakla bitmez. Dünyanın her tarafına yayılmışlar, onlara soksak güya Hıristiyanlığı yaymaktadırlar. Halbuki esas amaçları sömürmek, rand peşinde koşmaktır. Durduk yerde dünyanın en uzak köşelerine Hıristiyanlığı yaymak için mi gitmişlerdir? Elbette hayır. Eğer Peygamberlerini sevselerdi, İncil’i değiştirmez, aynen muhafaza ederler, Hz.İsa (a.s.)’yı öldürmeye kalkmazlardı. Gerçi öldürmeye kalkanlarda yahudilerdi.

 

            TÜRKİYE’nin hangi şartlarda İslam’a vatan kılındığını, bugünkü dünyada Bizans fikrini ve emelini yaşatan Amerika’nın niçin “Bu bir haçlı seferidir.” Cümlesi ve zihniyeti altında IRAK’ı AFGANİSTAN’ı işgal ettiğini görmeyenler elbette milletimizdeki bu hassasiyeti de anlamazlar. Dünyada demokrasi, hak savunucu kimliğine savunan katil ABD’nin yapmış olduğu Kızılderili katliamı daha unutulmuş değildir. Her bakımdan vukuatlıdır. Bu vukuat tüm Hıristiyan ve Yahudilere de aittir. Tarihleri kanla, katliamla doludur. Amerika kıt’asını işgal ederken yerli Kızılderililere karşı korkunç katliamlar yapan, MEKSİKA, KÜBA, PANAMA, NİKARAGUA ve GUATEMALA’ya müdahale ederken yüz binlerce insanı katlederken, HİROŞİMA ve NAGAZAKİ’ye attığı atom bombalarıyla 150 bin Japon’u topluca katleden, KORE’de, VİETNAM’da milyonlarca kişiyi kadın, çocuk, yaşlı genç demeden yok eden, 1983 yılında LÜBNAN’a   ve 1986 yılında LİBYA’ya düzenlediği saldırılarla binlerce masum suçsuz insanın canına kıyan, bir milyon insanın hayatını kaybettiği LAOS ve KAMBOÇYA’daki katliamlarda parmağı olan, aynı şekilde binlerce insanın  öldüğü ARJANTİN ve ŞİLİ’deki darbelerin arkasında yer alan kendileri değilmiş gibi birde utanmadan bizleri sorguluyor/yargılamaya kalkıyorlar. Sicili insanlık suçlarıyla, savaş suçlarıyla dolu olan bu katiller güruhuna (ABD) “Aman ne olur, Ermeni tasarısını kabul etmeyin” diyoruz. Ne yazık ki kendilerine önce kendi tarihlerinde ve halen devam etmekte olduğu bu katliamlardan soru soramıyoruz. Başta FRANSA olmak üzere diğer Avrupalı hamilerinin tarihleri de en az onların ki kadar kirli, utanç dolu sahnelerle dolu.

 

            Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de bu ehli kitap denilen kafirler hakkında çok manidar ayetlerle doludur. Diyaloğu savununlar lütfen bu Ayet-i Kerimeleri incelesinlerde acaba bu ayetlerin neresinde bu İslam düşmanlarıyla ittifak kurulacağı belirtilmektedir? Sizlere bu Ayet-i Kerimelerden bazılarını sunayım. Benim yüce kitabımızdan bulabildiklerim bu kadar. İncelerseniz bu ehli kitabın yüce Allah (c.c.)’ın nazarında nasıl bir kıymetlerinin bulunduğunu varın siz anlayın.

 

Maide         : 3/5/13/14/15/16/17/18/41/42/43/51/55/56/57/58/62/63/64/65/66/68/70/72/73/75/78/79/80/81/82

Al-i İmran  : 12/13/14/19/20/21/23/31/64/67/70/71/78/81/82/85/93/100/106/108/119/199

Beyyine     :    4/6 

Nisa           : 39/44/47/139/154/156/160/161

Tevbe        : 28/29/30/31/34 

Bakara       : 75/79/84/85/88/89/91/120/94/95/97/98/105/109/136/137/146/285

Enam          : 91

Araf            : 157

Nur             : 63

İsra              : 8 

Fetih            : 28/48

Mümtehine : 8/9

 

 

Dinler Arası Diyaloğun bir raconu da “Benim Dinim Son Dindir” inancından vazgeçmektir. Dinler arası diyaloğun mimarlarına göre diyaloğun bir amacı da “Dinleri Birleştirmektir”

 

           

Hz.Allah (c.c.)’ın emri olan cihadı terk edecek Müslümanlar oluşturmayı dileyen ABD’li evangelistlerin ve onlarada bu ilhamı veren Siyonist yahudilerin ortaya attığı, hiçbir şekilde dinimizce ehli kitap ile dini yönden bir araya gelemeyeceğimiz (Dinler arası diyalogun baş şartı olan önce benim peygamberim son peygamberdir inancından vazgeçilmesi haşa ki biz böyle düşünürsek/inanırsak ki dinden çıkarız, mürted oluruz) yani Hz.Kur’an-ı Kerim’de Kafirun Suresinde belirtildiği gibi diyalogcular bu Sureyi bir kez daha okusunlar; Diyalogculara göre  Yüce İslam, Hıristiyanlık ve Musevilik arasında bir fark yok. İsa, Allah, Ruh-ul Kudüs diye üçüzlü inanç; Papa’ya yanılmazlık, papaza günah affetmek gibi yetkiler veren bir tahrif edilmiş inanç, Yahudilerin Hz.Üzeyir (a.s.)’ı haşa Tanrının oğlu olarak kabul etmeleri, Allah (onlara göre Yehova) dünyayı altı günde yarattı, sonra yoruldu yedinci gün dinlendi diye Allah’a acizlik getirmek İslam’a terstir. Yüce Allah’ın yaratması her an mevcuttur ve devam etmektedir. Mevcut İncil ve Tevrat ise ne zaman nede sıhhat bakımından Kur’anı Kerim’le asla kıyaslanamaz. Bu kadar ayrılığa rağmen Tevhid inancına ters düşen Hıristiyanlık ve Museviliği nasıl olurda bizim diyalogcular Müslümanlığa yakıştırabilirler, denk tutabilirler.

Durum yukarıda yazılanlardan aslında daha vahimdir. Yapmamız gereken bu oyuna gelmeyelim. Ehli kitap kafirlerle dini yönden aramızda hiçbir ortak yön yoktur. Kendimize daima yüce Allah’ın “Kafirun Suresi’ni” rehber alalım.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

11.09.2009

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.