T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35443] Re: [Egemen Türkiye] Fwd: [ciddiyiz biz] İRAN İLE ARMAGEDDON SAVAŞINA ( Ahmet Kılıçaslan Aytar )

İRAN ABD İŞBİRLİĞİ VİDEO!

[videoiran.png]
İran ve Amerika arasında süren nükleer enerji krizi ve diğer sorunlar Dünya Gündeminde artarak önemini korurken geçtiğimiz dönemde BBC'nin yayınladığı bir video İRAN VE AMERİKA arasında ki ilişkilerin seyrini de gözler önüne seriyor.
Aslında bölgesel olarak jeostratejik bir bakış açısı ile İRAN 'ın dış'a yönelik politikalarını inceleyenler bölgede ki en iyi dostunun ABD olduğu sonucuna varabilir.Amerika Irak ve Afganistan işgalleri ile sadece ve sadece İRAN'a yarayacak şekilde bölgede ki İran mualifi güçleri tasfiye etmiş ve İran tarihin hiç bir döneminde olmadığı kadar bölgesinde güçlenmiştir.Bunu ona sağlayan merkez ABD'den başka bir yer değildir.

Afganistan'da Taleban'ın ve Irak'ta en büyük düşman Saddam Hüseyin'in yokedilmesi İran'a derin bir nefes aldırmıştır.Velhasıl iki Sünni güç İran'a yarayacak şekilde ABD tarafından bölgede şimdilik etkisizleştirilmiştir.
Ancak İRAN'ın bu süreçte ABD'ye karşı takındığı tavır hep bize yansıtılan şekli ile iki düşman kutup olarak enfermasyon edilmiş ama aşağıda ki videoda da izleyeceğiniz şeyler nedense es geçilerek Irak ve Afganistan'ın işgalinde İRAN devletinin ABD ye sağladığı yardımlar gösterilmemiştir.

İran kapalı kapılar ardında gizli bir şekilde taa ABD'nin Pentagonuna giderek Hem Afganistan hem de Irak ta kendi düşmanı gördüğü rejimlerin devrilmesinde bakın ABD'ye nasıl yardımcı olmuş!
İran'ın İngiliz ve Amerikalı yetkililerle kapalı kapılar ardındaki görüşmelerinin sadece bununla sınırlı kalmadığı anlaşılıyor. İranlı ve Amerikalı yetkililerle yapılan mülakatlarda, 11 Eylül saldırılarının ardından Tahran yönetiminin Afganistan'da Taliban yönetiminin devrilmesine yardımcı olmak ve El Kaide'yi bölgeden silmek için Amerikalılara bombalanacak yerleri harfiyen gösteren istihbarat bilgileri sağladığı anlaşılıyor.

VE İŞTE TÜM DÜNYA'YA İRAN -ABD SAVAŞI GİBİ YANSITILAN SAHTE GÜNDEMİ ALAŞAĞI EDEN VİDEO

video

Video için tıklayınız!



28 Eylül 2009 12:02 tarihinde Akkartal <akkartal29@gmail.com> yazdı:


---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: muharip <husrev1@gmail.com>
Tarih: 28 Eylül 2009 11:55
Konu: [Egemen Türkiye] Fwd: [ciddiyiz biz] İRAN İLE ARMAGEDDON SAVAŞINA ( Ahmet Kılıçaslan Aytar )
Kime: Egemen Turkiye <Egemen-Turkiye@googlegroups.com>



Doğrusu, hayli kompleksif bir durum... Olaya önce, insanların, dolayısı ile de, devletlerin eşitliği ilkesinden bakınca, nasıl ki sair silahların kullanım ve üretimi herkese serbesttir, o halde nükleer silahların da böyle olmalıdır... diyorum. Çünkü böylece, tıpkı, herkesin bildiği şey sır, (yani bilgi) olmayacağı gibi, herkeste olan silah da silah mesabesinde sayılmaya bilinecektir... Onun için de, bence bunun kullanılmasından korunmanın en iyi yolu, bütün devletlerin nükleer silahlara da sahip olmasıdır. Zira ancak bu duruma gelinince bu çok tehlikeli (dünya ve insanlığın bekasını top yekün tehdit eden) silahların külliyen ortadan kaldırılarak, sadece konvansiyonel silahlarla yetinilmesi hususunda uluslar arası bir anlaşma sağlanabilir, diye umuyorum. Bu mantıktan yola çıkınca, sadece Iran'ın değil, bizim ve sair ülkelerin de bir an önce bu silaha sahip olması fikrini savunmak yanlış bir tutum olmasa gerek...? Yoksa, Atom silahlarına sahip olan ülke ve halkların diğer uluslardan üstün olduklarını (insaniyet ve güvenirlik bakımından mesela) bir gerekçeye dayandırılması icap edecek. Ki bu durumda Atoma ilk başvuran olarak, ABD'nin bu silahlardan ilk arındırılması gereken ülke statüsünde sayılmamasını dünya kendine izah edemez. Hal böyle iken, nasıl olur da şimdi, ABD, Israil, Fransa, Kanada, Rusya, Çin, K.Kore, Pakistan, Hindistan gibi ülkelerin bu silaha sahip iken, Iranlılar bundan mahrum bırakılmalı savını haklı göstereceğiz; Türkler ve sair düna ülkeleri olarak...? Öyle ya, bu silaha sahip olan ülkeler, biz ve sair atom silahına sahip olmayan ülkelerin halklarından daha mı insancıl, daha mı akil ve güvenilirler ki, onlarda olsun ama bizlerde olmasın? Bu durum bizim gibi ülkeler bakımından ulusal güvensizlik sebebi ve zül sayılmaz mı? Neden biz onların her anki büyük tehditleri altında yaşamak zorunda olalım? Bu sorulara cevap veremeyen ülkelerin bağımsız ve kendi hayat haklarını korumakta oldukları iddia edilebilir mi? Meselenin tabii diyalektiği bu soruların olumlu cevaplandırılmasını gerektirdiği halde, bunu yok sayıp, anılan kötü durumdan tecahül ettiğimiz için değil mi bu gün yaşadığımız kimi sıkıntılar; ablukaya alınmışlık hissimiz, Amerika'dan korkmamız... iç işlerimize Batı'nın karışması ve bizi kendi ülkemizde bir birimize düşürmeleri...? Bunları bir arada düşününce, sayın Aytar'ın kerhan kabul ettiği Iran'a karşı olmamız, ki bu aynı zamanda AB-D karşıtı, onları bizi parçalamak isteyen büyük tehdit olarak görmemiz konularında bir çelişkidir, fikrini nasıl savunabiliriz? Kaldı ki bunu dahi kendi başımıza değil, eloğluna ödenecek büyük paralarla (Patriot füze sistemleri satın alarak) yapacakmışız... Reel tehlike baş gösterdiği an, bunların ne kadar sağlam, güvenilir şekilde işleyecekleri de ayrı bir soru hem... Netice olarak, bence, herkese karşı en sağlam güvencemiz, herkeste olan ve hatta olmayan silahlara bizim de bizzat sahip olmamızdır... vesselam...  

---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Tevfik Kaymaz <tkaymaz@gmail.com>
Tarih: 27 Eylül 2009 23:18
Konu: [ciddiyiz biz] İRAN İLE ARMAGEDDON SAVAŞINA ( Ahmet Kılıçaslan Aytar )
Kime:


İRAN İLE ARMAGEDDON SAVAŞINA
Tevrat, Yeşaya 66;
"Bedenleriniz körpe ot gibi tazelenecek. Herkes Rab' bin koruyucu elinin kullarının, gazabının ise düşmanlarının üzerinde olacağını bilecek. Çünkü O bütün insanlığı ateş ve ......

1 yorum yapıldı

Yazının devamı >>>>
http://ciddiyizbiz.biz/ciddi-buldugumuz-kose-yazilari/iran-ile-armageddon-savasina-(-ahmet-kilicaslan-aytar-)/



--
www.ciddiyizbiz.net








--
En iddiasız İDDİACI: Husrev Özel






--

 ---------------------------------------------------------
"HAKİKATİN HATIRI ,DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR"
(HZ ALİ ra.)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.