T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35989] WG: 13. Ağır Ceza Mahkemesinin yasal durumunun düzeltilmesi hakkında

Selamlar,

Mesele birilerini haksiz olarak suclamak oldugunda, mangalda kül birakmayan, din'ci taifenin savunuculugunu yapan "cakma müslümanlar" dan, hic ses seda cikmiyor..  Madem demokrasinin oturmasini, demokratik haklarin genislemesini istiyorsunuz..!, öyleyse yapilan bütün katakullilere, tezgahlara ve özelliklede " adaletsizlige " karsi cikmalisiniz.. Anlasildigi kadariyla derdiniz hak ve hukuktan yana olmak degil.
Eger AKPKK' nin emireri olarak hazirladigi bu tezgahlara karsi cikacak yüreginiz yoksa, susunuz!!, ki cilalarinizin altindaki gercekler görünmesin.



--- atakitapdunyasi.tr.cx <gokboru.yayincilik@gmail.com> schrieb am Do, 5.11.2009:

Von: atakitapdunyasi.tr.cx <gokboru.yayincilik@gmail.com>
Betreff: {Arena-siyaset} (oybirligi) 13. Ağır Ceza Mahkemesinin yasal durumunun düzeltilmesi hakkında
An:
Datum: Donnerstag, 5. November 2009, 15:35

02.11.2009

TBMM Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sn. Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

Atilla Kart

CHP Konya Milletvekili

Kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen yargılama İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılmaktadır. Silivri'deki yargılamayı Köksal Şengün Başkanlığında 3 üyeden oluşan bir Heyet sürdürmektedir. Üyenin birisi yedek üye olarak yargılamaları izlemektedir.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi bünyesindeki bir diğer Heyet ise Beşiktaş Adliyesinde yargı faaliyetini sürdürmektedir. Bu Heyetin 1 Başkan Vekili ve 4 ya da 5 üye ile görev yaptığı bilinmektedir. 2 ya da 3 üye dönüşümlü olarak görev yapmaktadır.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi , CMK'nun 250. maddesi kapsamında görev yapan Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi niteliğindedir.

Bilindiği gibi, Adli Yargı İlk Derece Mahkemelerinin kuruluşunu düzenleyen 5235 sayılı Yasanın 9/3,5. maddelerine göre; Ağır Ceza Mahkemesinde 1 Başkan ile yeteri kadar üye bulunur. Bu Mahkeme 1 Başkan ve 2 üye ile toplanır. İş durumunun gerekli kıldığı yerlerde, Ceza Mahkemelerinin 1'den fazla dairesi oluşturulabilir. Bu Daireler numaralandırılır.

Buna göre; Silivri'deki yargılama sebebiyle yeni bir Mahkeme'nin kurulması zorunluluğu ortaya çıkmış olmakla, yeni bir Mahkeme'nin numaralandırılarak kurulması zorunluluğu söz konusudur. Ancak, Bakanlık yasanın bu amir düzenlemesini görmezden gelmiş, her nedense 13. Ağır Ceza Mahkemesi bünyesinden bir Heyet oluşturmuş, öte yandan da 13. Ağır Ceza Mahkemesi Beşiktaş Adliyesinde ikinci bir heyetle yargılama faaliyetini sürdürmeye devam etmiştir.

Fiili bir durum yaratılmıştır. Bu durum 2461 sayılı Yasanın 20/2. maddesine de aykırıdır. Yapılan ve yapılmakta olan uygulamayla, Anayasanın 19 ve 38. maddelerinde düzenlenmiş olan temel hak ve özgürlükler ihlâl edilmiş olmaktadır. Anayasanın sözü edilen maddelerinde ve uluslar arası sözleşmelerle teminat altına alınan "Doğal Hâkim-Yetkili Mahkeme" ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Ergenekon olarak adlandırılan davadaki sanıkları sorgulamak ve yargılamak üzere, kişiler üzerinden özel bir mahkeme dizayn edilmiştir. Bulgular ve oluş şekli bunu göstermektedir.

13. Ağır Ceza Mahkemesinin her 2 Heyeti'nin yaptığı yargılama faaliyetleri, yasal ve anayasal dayanaktan yoksun olması sebebiyle kuşkulu hale gelmiştir. Bu ihlallerin hemen sona erdirilmesi ve yeni bir numarayla Silivri yargılaması için Mahkeme oluşturulması gerekmektedir. Türkiye'nin gelecek nesillerine intikal edecek husumet ve ayrışma zeminleri yaratan bu tür yargılamaların çağdaş ve evrensel hukukta yeri olamaz

Yukarıda anlatımı yapılan tablo, Ergenekon olarak adlandırılan yargılamanın, kolluk güçleri-Hükümet işbirliğiyle oluşturulduğu ve esas itibariyle "siyasi bir proje" niteliğinde olduğu yolunda mevcut olan kanıyı doğrulamaktadır.

Yasal ve anayasal dayanağı olmayan bu hukuk dışı faaliyetin sona erdirilmesi, yasal gereğinin yapılması amacıyla tarafımızdan 27.10.2009 tarihinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na başvurulmuş ve HSYK göreve davet edilmiştir.

Buna göre ;

(1)Anayasanın 19 ve 37. maddelerini açıkça ihlâl eden;

5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanunun 9/3,5. maddeleriyle, 2461 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanununun 4/2. maddesine aykırı olarak yargılama faaliyetini sürdürmekte olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin yasal ve anayasal dayanaktan yoksun olan bu durumunu düzeltmek ve aykırılığı gidermek konusunda, Adalet Bakanlığı olarak üstünüze düşen görevi ne zaman yapacaksınız?

(2)Aykırılık hem anayasal ihlâl boyutlarında ve hem de yasal boyutlarıyla açık olmasına rağmen; Adalet Bakanlığının bu ihlalin sürmesine seyirci kalması, yukarıda ifade edildiği gibi bu davanın esasen "siyasi bir projenin" aracı olduğu ve yargının siyasallaştırıldığı kanısını doğrulamak anlamına gelmez mi?

Keza bu durum, Hükümet'in hem siyaseten ve hem de yasal olarak görev ve yetkisini en hafif deyimiyle kötüye kullandığı ve toplumda bölünmeyi yarattığı anlamına gelmez mi?

http://atakitapdunyasi.tr.cx



--
Facebook

http://atakitapdunyasi.tr.cx

Google Grup

http://groups.google.com.tr/group/internetmedya

kontraergenekon

http://kontraergenekon.tr.cx






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.