T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36059] TC Tarihinin En Büyük Kadrolaşması ve ETÖ

YARGIDAKİ ÇARPIKLIĞIN KÖKENİ BURADA...


1991′de kurulan DYP-SHP ve DYP-CHP hükümetleri döneminde, sadece Adalet Bakanlığı'na 5 bin kişi alınırken, CHP'li Moğultay, "Kadroları örgütüme değil de MHP'ye mi verseydim?" sözleriyle tarihe geçti.

Cumhuriyet tarihindeki en büyük kadrolaşmanın CHP hükümetleri döneminde olduğuna dikkat çekiliyor. 1991 seçimlerinin ardından kurulan DYP-SHP ve DYP-SHP ve DYP-CHP hükümetleri döneminde Türkiye en büyük kadrolaşma hareketine tanık oldu. CHP'li Adalet Bakanı Mehmet Moğultay, "Seyfi Oktay ve benim dönemimde de iki bin hakim aldık. Bu kadroları örgütüme vermeyip de, MHP'ye mi verseydim?" diyerek tarihe geçti.

Kadrolaşma rekoru kıran hükümette yer alan CHP'li Turizm eski Bakanı Abdülkadir Ateş, Sanayi eski Bakanı Fuat Çay ve Devlet eski Bakanı Algan Hacaloğlu halen Meclis'te bulunuyor.

İdeolojik kadrolaşma

DYP-SHP ve DYP-CHP hükümetleri döneminde Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile yine Adalet ve Çalışma Bakanlığı yapan Mehmet Moğultay büyük bir kadrolaşma içine girdi. Moğultay, SSK Genel Müdürlüğü'ne çok sayıda yandaşını yerleştirdi. Adalet Bakanlığı'na ise zabıt katibi, gardiyan olmak üzere 5 bin kişi alınırken, bu kişilerin seçiminde 'ideolojik' kadrolaşmaya gidildiği iddiaları gündeme getirildi.

Moğultay, CHP İstanbul İl Kongre'sinde Adalet Bakanlığı'nda yapılan kadrolaşmayı şöyle itiraf etmişti: "Evet, hükümetten sınavlı beş bin kişilik kadro çıkarttım. Doğu'dan Güneydoğu'dan gelen insanlar aç mı, işsiz mi kalsın? Bu kadroları örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim? Seyfi Oktay ve benim dönemimde de iki bin hakim aldık. Bu aldığımız kadrolar, ileride yeşerecek demokrat insanlardır. Yaptığım suçsa işlemeye devam edeceğim. Ben yılmayacağım, bu makamı da terketmeyeceğim."

Kul'un hemşehrileri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı CHP'li Mustafa Kul da, SSK'ya personel alımında yandaşlarına ve hemşehrilerine öncelik tanımıştı. Kul döneminde SSK tarafından açılan sınavla 100 üzerinden 70 puan alma şartı olduğu halde, Özlem Nazan, Ali Bekir Yavuz, Mesut Susuz ve Yılnur Kılıç adlı kişiler 70 puandan az almalarına rağmen sınavı kazandırılmışlardı. Suna Geyik adlı bir kişinin de, müracaat ve sınav tarihlerinde 18 yaşını doldurmadığı halde, 18 yaşını dolduruncaya kadar evrakın bekletilmesine karar verildiği ortaya çıkmıştı. SSK'ya alınan eski hükümlüler arasında ise 12 Eylül öncesinde terör olaylarına karışan siyasî hükümlülerin bulunduğu, İstanbul'da SSK'ya alınan 51 özürlüden 17'sinin ise Mustafa Kul'un seçim bölgesi olan Erzincanlı olduğu tespit edilmişti.

Demirel de rahatsızdı

DYP-SHP ve DYP-CHP hükümetleri döneminde yapılan kadrolaşmadan Süleyman Demirel'in hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı olduğu o dönemde büyük rahatsızlık duyduğu belirtiliyor. Bu hükümetlerde görev yaan DYP'li bir bakan, "SHP ve CHP'lilerin kadrolaşmasından büyük rahatsızlık duyuyorduk. Ayrıca konunun MGK gündemine de taşındığı biliyoruz" dedi.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.