T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36116] Cehalet pecesinin artalani

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

Cehalet pecesinin artalani
Yazan Taha Tanrıkulu** (Konuk)   
  Rawls, toplumsal kurumlarin birinci erdemi dedigi bir tur surec surumlu adalet ugruna cehalet pecesini giydirir sozlesmecilerine - tarih; seckiniyle avamiyla toplumuna banal irkciligini ve zenofobiyasini marsla ve saygi durusunda seslendirmis/seslendiren temsilcilerin/sozlesmecilerin bu peceden ne denli nefret ettigini animsattikca, Turk[iye] toplumunun bilinc-altinda cehalet pecesine ne denli sempati duyduguna ya da ne denli nefret ettigine iliskin sinayici sosyo-kazilardan cikan dilsel ve eylemsel gostergelerin okumasi daha bir kolaylasmaktadir. Ama kavramin artalanina, bu anlamda, yeni yeni Turkce icerimler de yuklenebilir. Bu peceyi giymeyi sozlesmenin bir on-kosulu olarak kabullenirsek, kanin kandan ustunlugunu ya da daha temiz oldugu kavrayisini istihdam edemeyiz; cunku ne kendimizin ne de otekinin soykutugunu bilebiliriz. Oteki, mitoslastirilan kahramanlarin sulbunden gelebilecegi gibi, mitoslastirilan kahramanin sulbunden gelenlerce tarih boyunca egemen-alti ve sonsuz-cehennemlik diye tasavvur ve telin edilen bir genealogyden de gelebilir.

Bu yaziya ilk yorumu yazin

Devamini oku...