T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36237] Max Stirner Ogretisi ve Liberalizm:

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

Max Stirner Ogretisi: Biricik Benden Daha Onemli Olmayan Bir Liberalizm
Yazan A. Serkan Kiremit (Konuk)   

 Mutlak Ozgurluk, Stirnerin istedigi bir sey degildir. Stirner, ozgurlugun sinirli oldugu konusunda liberallerle fikir birligi icerisindedir. Liberaller, ozgurlugun sinirli oldugundan negatif ozgurlugu savunurken. Stirner, ozgurlugun bazi seylerden kurtulma durumu oldugundan ozgurlugu savunmaz. Cunku, bireyin onundeki her turlu engel yok edilmedigi surece bazi seylerden kurtulma durumu olarak negatif ozgurluk biricik-bene bir sey kazandirmaz. Stirnerin istedigi daha baska bir seydir. Her turlu sinirlamadan, barajlardan ve baskilardan kurtulma haline, Stirner, ozgurluk demez, kendilik der. Kendilik, ozgurlugun getirdigi seyden hep daha fazla bir seydir, kendisinin sahibi olmaktir. Stirnerin deyisiyle: Kendilik ile birey, hem kendisinin, hem de istedigi seylerin sahibi olacaktir. Ozgurluk, bir seylerden kurtulmaksa, kendilik, her seye malik olmaktir. Ozgurluk herkese mâl olur. Kendilik ise sadece bana aittir.  

Bu yaziya ilk yorumu yazin

Devamini oku...