T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36241] TERÖR ve SAYGISIZLIK yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

            TERÖR VE SAYGISIZLIK yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

 

Tahmin edeceğiniz üzere terör kötü bir şeydir. Terör, ister Askeri isterse de sivili hedef alan bir şekilde karşımıza çıksın kötüdür. Terörün amaçlarının önemi de bulunmamaktadır. Terör bir ırkın, bir düşüncenin, bir inancın, bir grubun temsilcisi olarak karşımıza çıkabilir. Terörün neyi temsil ettiğinin bir önemi olmamalıdır. Amacını İnsanlığı kurtarmak için seçen bir terörde, bu amaç için insan öldürüyorsa kötüdür.

 

Daha iyi hayat şartları, daha güzel günler için insan öldürmek hatalıdır. Yapılması gereken şey Mevcut bulunan Yasal çerçeve içerisinde kalmak şartıyla inanışının savunuculuğunu yapmaktır. Ama iktidarlar ve otoriterler de uygulamalarında İNSAFI ELDEN BIRAKMAMAYA özen göstermelidirler. Ama her hali karda da iktidarların ve otoritelerin haksız uygulamalarına silahla, bombayla cevap vermemek ve sivil hareketlerle bu olumsuzluğun altını çizmek gerekmektedir.

 

Bu itibarla aynı şekilde SAVAŞIN her şeklinde yanlış olduğunu vurgulamak isteriz. Savaş ve terör kardeştirler. Her ikisi de birbirinden beslenirler. Bazı zamanlar öyle anlar gelir ki kimin terörist kimin iktidar ve kimin Savaşı çıkaran olduğunu belirlemek zordur.

 

Onun için buradan diyorum ki düşüncemiz savunucusu olan Terör Başının gerçekte düşüncemizin savunucusu olmama ihtimali büyüktür. Pekâlâ, Terör Örgütünün militanları davalarını elden geldiğince inanıyorlardır. Ama yönetici kadrosunda bulunanlar kim bilir kimlere hizmet etmektedir. Büyük balık küçük balığı yutar. Onun için teröre pirim vermemek, Terörün her şeklini lanetlemek, her bir insanın görevidir. Aksi durumda Terör Terörü doğuracak ve dipsiz bir kuyu gibi karşımıza çıkacaktır.

 

Ayrıca şu ana kadar suçu ve günahı olmayan terör mağdurlarından bile hiç bahsetmiş değiliz. Bu yazıyı okuyan siz değerli arkadaşlarım ister Terörün olduğu memlekette yaşayalım ister ise de yaşamayalım ister terörün muhatabı olalım ister ise de olmayalım kısacası taraf olalım veya olmayalım GELECEKTE HER BİRİMİZ TERÖRÜN MAĞDURU OLABİLİRİZ. Kendimiz için korkmuyor olabiliriz. Çünkü BİZE BİR ŞEY OLMAZ düşüncesiyle analarımız bizleri karnından çıkartmıştır. Ama ya sevdiklerimiz. Sevdiklerimizin her vakit yanında olmamız mümkün değildir. Ve bir gün o eli kanlı terör örgütünün savaşçısı olsak dahi sevdiğimizin o söz konusu terör örgütünden dolayı zarar görmeyeceğini bize kim garanti edebilir.

Sevgili ve Sayın haksızlığın kurbanları, hakkınızı veya intikamınızı terörle almak yerine lütfen Yasal çerçeve içerisinde kalın. Zira sizler yeni kurbanlar üretmekten öteye geçemeyecek faaliyetlerinizle dünyaya umutsuzluk, kin ve nefret tohumları ekmekten başka bir şey yapamayacaksınız. Bu dünya umutların, barışın, sevginin dünyasıdır. Öyle de kalmalıdır.

Terörü ve Savaşı bırakıp bir de bunun üzerine Saygı olayına gelelim. Karşınızda kine nasıl bakarsanız oda size aynen öyle bakar. Bir kişiye karşı olan saygımız bizim kendimize olan saygımızın ifadesidir. Sevgili ve Sayın arkadaşlarım Saygıda Zorunluluk bulunmaktadır. Karşımızda ki kişi nereli olursa olsun, neye inanırsa inansın, hatta ne yapmışsa yapsın Saygı çerçevesinden müsamaha vermeden ona karşı hareketlerimizi düzenlemeliyiz. Dünya da Saygı duyulmayacak insan yoktur. Saygısız davranışlara dahi saygılı davranmak bir insanın en temel görevidir. Görev bu olunca Saygı Saygıyı doğuracak Ve sevgi karşılığını Sevgi de bulacaktır. İki düşman arasında ki en temel uçurum saygıdır. İleriki günlerin daha güzel olmasını Saygı kavramının içtenliği sağlayacaktır. 24.11.2009

                                                                                          MERSİNDEN BURAK CANLI


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.