T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36738] 18-22. Aralık Kafkasya Bölgesinden Haber Özetleri

Çeçenya'nın, Vedeno bölgesi,Civarında Son 5 Günde En Az 15 Mürted Öldürüldü

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından edindiği verilere göre, Mücahidler Çeçenya'nın, Vedeno bölgesi, Dargo ve Belgatoy yerleşim birimleri civarında son 5 gündür yerel işbirlikçi ve mürted kuvvetleri ile yoğun silahlı çatışma içindeydiler. Mürtedler, askeri teknik imkanlarını kullanarak yoğun top atışları ve helikopter takviyeli özel kuvvetler (Kafirlerin, G.R.U Spetnaz birlikleri) ile Mücahidleri bir hayli zor duruma maruz bıraksada, bugün. (22.Aralık.Salı) yandaş medyalarına, dağlık alanda kar yağışı ve ormanlık alanların zor arazi şartlarını bahane ederek çekilmek zorunda kaldıklarını açıkladılar.



haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Polonya 20 Gürcü ve Çeçen Mülteciyi Sınır Dışı Ediyor

Shamilonline'nin Kavkaz Knot web sitesinden edindiği bir habere göre, 15 Aralıkta Vrotslav-Drezden trenini ele geçirme eylemine katılan ve Polonya sınırını yaşa dışı olarak geçme girişiminde bulunan Gürcistan ve Çeçenya'lı mültecilerden, Zgorzelec mahkemesi 3 kişi yi üçer yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca 20 Gürcistan ve Çeçenya'lı mültecininde ülkeden sınır dışı edileceği açıklandı.




haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Dağıstan Karabudakhkent, Gurbuki Köyü Polis Şefi Öldürüldü

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Dağıstan sektörü haber kaynaklarından edindiği bir habere göre, 20.Aralık pazar günü (dün) gece yarısı, Dağıstan Karabudakhkent, Gurbuki Köyü mürted Polis Şefi, Abdul Magomedov evinin kapısında vuruldu.




haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İnguşetya, Malgobek Doğalgaz Boru Hattı Yakınlarında Patlama

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 19 Aralık günü, İnguşetya, Malgobek güney eteklerinde yerel saat ile 20:15 sıraları doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi. Ölen yada yaralan olmadığı bildirilen haberde, bölgeye 2 gün doğalgaz verilemeyeceği bildirildi.



haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Çeçenya, Dargo Yakınlarında Amir Savab Şehid Edildi İddiası

Shamilonline'nin İmarat kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından edindiği bir habere göre, mürtedlerin başı kukla Kadirovsky yerel işbirlikçi medyaya, Vedeno bölgesi Dargo köyü yakınlarında 4 mücahidin öldürüldüğünü ve aralarında Amir Savab'ında (Aslan İzrailov) bulunduğunu iddia etti.



haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Çeçen mücahid Türk halkına seslendi

"Allah ve Resulü'nün yanında olanlardan taraf olun" diyen Çeçen mücahid; "İmam Mansur'un, Gazi Muhammed'in, İmam Şamil'in, Baysangur'un, Şuayp Molla'nın, Hacı Murat'ın, Abrek'in, Dudayev'in, Mashadov'un, Basayev'in, Zelimhan'ın, Abdulhalimin'in, Hatttab'ın ve on binlerce şehidin ve mücahidlerin yanında yer alın. Çar Deli Petro'nun, General Meymalov'un, Çar Aleksandır'ın, Stalin'in, Lenin'in, Korkunç İvan'ın, Yeltsin'in, Alhanov'un ve Ramzan Kadırov'un yanında olanlardan taraf olmayın.. diyen Çeçen mücahid, Anadolu halkına çağrıda bulundu;


haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Dubai mahkemesi Kadırov'un kişisel cellatı Adam Delimhanov'u işaret etti

Dubai yayını Khaleej Times, Salman Raduyev'in eski şoförü, Kadırov'un kişisel cellatı ve kuzeni Adam Delimhanov'un Sulim Yamadayev'e karşı düzenlenen suikast girişimine katılımıyla ilgili yeni ayrıntılar verdi.

"Yamadayev Cinayeti Suçlusu, Suikastçıyı Arabayla Götürdü" başlıklı makalede şunlar belirtildi;



haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Le Monde İnguşetya'daki Rus terörünü anlattı

Sıradan ailelerin, sıradan gecelerde evlerine yapılan baskınlarda kaçırılan oğulları.. Kimlik kontrolü için götürülen, bir ormanda öldürülmüş olarak bulunan gençler.. Adalet arayanları bekleyen tehlikeler..

Le Monde, Rusya'nın İnguşetya başta olmak üzere tüm Kafkaslar'da yıllardır uyguladığı terör politikasını çarpıcı örneklerle ortaya koydu.


haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İnguşetya, Nazran'da Dün Gerçekleştirilen Şehadet Eylemi İle İlgili Yeni İddia

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, İnguşetya'da ki işgalci kafirlerin yandaş medyası; Perşembe günü (dün, 17.Aralık) yerel saat ile 13:10 sıraları, İnguşetya Nazran'da gerçekleştirilen Şehadet eylemini, Batyr Dzhaniev yapmış olabilir iddiasında bulundu.




haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İnguşetya, Nazran'da Maksharip Aushev'in Ailesine Bombalı Suikast

Shamilonline'nin İnguşetya kukla hükümeti Yunus-Bek Evkurov'a muhalif Ingushetiyaru.Org web sitesinden edindiği bir habere göre, Maksharip Aushev’in ailesi havaya uçuruldu. Web sitesinin haberine göre, İnguşetya MVD (kukla İçişleri bakanlığı) sözcüsü 16 Kasım 2009 Çarşamba günü İnguşetya’nın Nazran'ın Mutalieva caddesi kavşağı üzerinnde bir kontrol noktasının yakınlarında içinde dört yolcusu olan VAZ-2109 model bir aracın havaya uçtuğunu duyurmuştu.



haberin devamı... www.shamilonline.org

****





--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.