T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36744] Şok Yorum: "İntihar eden subaylardan bir kısmı amirini ele vermemek için intihar etti"

Subay intiharına şok yorum!
 
Darbe karargahına dönüşen Deniz Kuvvetleri'ndeki subay intiharlarına en ilginç yorum Tarhan Erdem'den geldi...
 
Gazeteci Tarhan Erdem, Kanal 24'te katıldığı bir programda önemli iddialarda bulundu. Erdem, 'Son zamanlarda intihar eden subaylardan bir kısmı amirini ele vermemek için intihar etti mutlaka' ifadesini kullandı. 

Kanal 24’te Günün Manşeti programına bugün Radikal Gazetesi yazarı Tarhan Erdem konuk oldu. Gökhan Gökçe’nin sunumu ile ekrana gelen Günün Manşeti’nde Ergun Babahan ile Tarhan Erdem gündemdeki olayları değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde suikast girişimi iddiası ile ikinci kez gözaltına alınmadan önce intihar eden Albay ile ilgili gazete haberlerini değerlendiren Tarhan Erdem konuyla ilgili şunları söyledi; “ Türkiye çok önemli bir yerde. Ordunun içinde böyle bir takım girişimler olduğu açık, fakat sonuna kadar gidelim ne olursa olsun demek yanlış. Bunu bir yerde kesmek lazımdır. Bunun bir yolu vardır. Ceza kanununa bağlı bir af ile bu çözülebilir. İsmet Paşa, 22 Şubat olaylarından sonra, hükümetin görevden alınması için protokole imza atan 18 general için af çıkardı. ‘Bu bir çizgidir, bundan öncekiler görevlerine devam edeceklerdir, fakat bu çizgiyi geçeni asarım’ dedi. Nitekim 27 Mayıs’ta darbeci 3 subayı da astı. Asmanın doğruluğunu ve yanlışlığını tartışmıyorum, ama cezalandırdı netice itibariyle. Ama bu işe bir son vermek lazımdır. Son zamanlarda intihar eden subaylardan bir kısmı amirini ele vermemek için intihar etti mutlaka. Biri psikolojik olarak yapmış olabilir, biri kendi suçlu görüneceği için yapmış olabilir. Fakat bir ya da bir kaçı emir – komuta zinciri içerisinde yaptıkları işlerden dolayı komutanını ele vermeyi gururuna yediremediği için intihar etmiştir. Buna bir son vermek, bir yerde kesmek lazım, çünkü sonu yok.”

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.