T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36884] Ben Bir PKK'lıyamı Yardım Ettim? yazan: Mersinden Burak CANLI

BEN BİR PKK’LIYAMI YARDIM ETTİM? yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

 

Ben Ülkemi ve yaşamış olduğum Devletimi seviyorum. Ama bu sevgi körü körüne bir sevgi değildir. Ülkemin kalkına bilmesi, hayat şartlarının iyileştirilmesi için önünde daha çok yol olduğunu bilmekteyim. Evet, Ülkemin geçmişten bu güne kadar çok yanlışlarının olduğu söyleniyor. Olsun varsın. İstenmeyecek bir durum ama. Olsun varsın. Bizler dünler için değil de bugün ve yarınlar için çalışmalıyız. İnancıma göre Mevlana Celaleddin-i Rumi “Gel, gel, ne olursan ol yine gel,” sözleriyle durumu ne de güzel özetlemiştir.

 

Tamam, Ülkemizin çözmesi gereken problemler boldur. Aşılması gereken sorunlar oldukça çoktur. Ama siz zanneder misiniz ki başka Ülkelerin diğer başka toplulukların sorunları bulunmamaktadır. Her kesimin kendince dertleri vardır. Dert, yaşamanın bir nevi tadıdır. Bunlar aşılacaktır. Bunlar çözüme kavuşacaktır. Ne ben ne de sen bunu başaramazsın. Bunları hep birlikte beraberce yapabiliriz. Bir olunca ulaşabiliriz gerçek mutluluğa. Birlikteliğin yolu da ayırt etmeden, kendinden bilmekle olur.

 

Devlet eksikti. Devlet hatalıydı. Devlet şöyleydi. Devlet böyleydi. Çözüm nedir peki? Evet, çözüm nedir? Siz zannediyor musunuz ki sadece kendiniz rahatsız oldunuz. Siz zannediyor musunuz ki sadece kendiniz haksızlığa uğradınız. Siz zannediyor musunuz ki sadece kendi canınız yandı. Hayır! Katiyetle hayır! Olay siz biz olayı değildir. Olay da aslında ve gerçekte sadece biz varız. Evet bizler. Bizler tüm bunların üstesinden birlikte gelecez. Bizler Türkiye’yiz. Bizler bunu birlikte başara caz. Başarmak zorundayız. Ülkemizin şartlarının iyileştirilebilmesi adına çalışmamız gerekmektedir.

 

Evet, ben sokaktaki insanlarımızın bir takım art niyetli kişilerce yönlendirildiğine inanıyorum. Bazı düşünen ve ağzı olan insanlarımız diyorlar ki “PKK olmasaymış şu andaki kazanımlar olmazmış!” Bunu ibretle karşılıyorum. Adı ne olursa olsun. Tüm terör örgütleri halk, millet, Ülke, İnsan karşıtı eylemlerde bulunmaktadır. Evet, onlardan nemalananlar vardır. Onları kullananlar vardır. Onların halkı, milleti düşündüğü palavradır. Hikâyedir! Belki bu işe bireysel olarak başlayıp da kendi dünyalarında hareket eden ve yaptıkları ile yapacakları şeylerin iyi şeyler olduğuna inanan kardeşlerimiz bulunmaktadır. Onlara buradan sesleniyorum. Ne yapmaktaysanız bırakın yapmayın! PKK’nın bu Ülkeye kazandırdığı hiçbir kazanım bulunmamaktadır. Eğitimden tutunda diğer tüm hizmetler de ki olumlu yönleri bertaraf etmiştir. Bugüne değin PKK bize bizi vurdurmuştur. Niyeti her ne olursa olsun. İnsanlarımız birbiri ardına bu ölümlerle boğuşurken ne kazanmıştır. Ellerine ne geçmiştir. Kan çözüm değildir. Bunu bazı söyleyen yazarlarımız, düşünce ve bilim adamlarımız var. Ama hemen ardından diyorlar ki AMA… Âmâsı maması yok. Kan çözüm değildir. Bana ders verecek bir öğretmenin öldürülmesinde ne gibi bir çözüm bulunmaktadır. Benim çocuğumu iyileştirecek bir doktorun öldürülmesinde ki çözüm nedir.

 

Evet, verilen veya verilmesi gereken hizmetler geri kalmıştır. Neden? Tek sebep PKK’dır. İmralı’dır? PKK ve İmralı gücü birilerinden almıştır. Bu birileri bizlerin biz olmasını istemeyen birileridir. Bu birileri doktorumuzun, öğretmenimizin ölmesini isteyen birileridir. Diyorlar ki arkalarında bu işten nemalanan kişi veya gruplar Ülkemiz de yüksek mevkilere sahip kişilermiş. Nemalandırmasaydın o zaman! Eline silahı almasaydın. Yasa dışı hareketlere başvurmasaydın.

 

Özet olarak sizler diyorsunuz ki bizler haklıyız. İyi ki bunları yapmışız. Biz olmayaydık, biz yapmayaydık diyorsunuz. Kötü bir şey ama bizler bunu bundan yaptık diyorsunuz. Ve yanlış diyor yanlış düşünüyorsunuz. Sizler menfaatlerinizi düşünüyorsunuz. Sizler insan sevgisini içlerinizde hiçbir zaman barındırmadınız. Sizler bu toplumu çürüten ve içten içe yiyen asıl zararlılarsınız. Nerde bir kişi var ve haksızlığa uğramış üzülürüm. Nerde bir kişi var ve aç kalmış ağlarım. Nerde bir kişi var ve bir afetle karşılaşmış canımdan can gider. Her gün “her şey çok güzel olacak” diye söze başlarım. Bırakın da her şey çok güzel olsun. İnsanlarımızın ihtiyaçları dünden bugüne git gide daha çok artmaktadır. Bırakalım da bu insanların dertlerine derman, çare olabilmek için çalışalım.

 

Evet, ben bir adama yardım ettim. Gerçekte yardımım ona değil kendimeydi. Ekmeğini taştan çıkartmaktaydı bu adam. Bu adam şerefliydi. Bu adam namusluydu. Bense paracı. Bense maddiyatçıydım. Ama bu adam bir hamaldı. Bu adam gerçekten de alın teriyle para kazanan birisiydi. Bu adam hırsız, üçkâğıtçı değildi. Bu adam gerçek bir insandı. Bu adam Kürt kökenliydi. Bu adam Muş’luydu. Bu adam çaresizdi. Bu adam kimsesizdi. Bu adam yardıma muhtaçtı ama insanlara gene de yardım etmekteydi. Bu adam bizim MİLETİMİZDİ. Bu adam bizim İNSANIMIZDI. Bu adam inançlıydı. Hayata ve yaşama karşı bu adam ayaktaydı diktik yıkılmadan ayakta durmaktaydı. Evet, bu adamın zihinsel engelli çocuğuna belki de diğer kendisi gibi olan kişilerin çocukları tarafından cinsel istimrarda bulunulmuştu. Muş’lunun ne parası ne de gücü vardı. Ama çocuğunun arkasında durdu. Yılmadı. Çocuğu ZİHİNSEL ENGELLİYDİ. Ama diğer çocukları gibi bu çocuğunu da okutuyordu. O gerçek bir babaydı. O gerçekten de öbür dünyayı yan yana paylaşmak arzusu içinde bulunacağınız birisiydi. Evet diğer insanlarımız gibi Ülkesini ve Vatanını seviyordu. O aynı bizler gibi bu Ülkenin evladıydı. O gerçek bir kahramandı. Çünkü korkmuyordu, ağlamıyordu, yalvarmıyordu, dilenmiyordu tüm zorluklara, tüm engellere karşın bu Ülkeye karşı sevgisini yitirmiyor ve yüreğinin içindeki insanlara olan sevgisi gün geçtikçe daha bir artıyordu.

 

Canından çok sevdiği engelli evladı polise taş atmak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Evet, buda başına gelmişti. Ve bana aynen “benim veya ailemin PKK ile ilişkisi olamaz. Olmaz. Ben Ülkemi ve Vatanımı seviyorum. Lütfen yardım et” dedi. Ona ben değil yardım canımı bile verirdim. Olay anlaşıldı ve engelli çocuğumuz serbest kaldı. Bırakalım da bu adamın ve ailesinin hayatını zindana çevirmeyelim. Onun ve onun gibilerin hayat şartlarını bu üç kuruşluk dünya da iyileştirebilmek için giderken ardımızda bir nokta kadar önemi bulunmasa dahi, iyi bir şeyler bırakmak için çalışalım.

 

Sevgili kardeşlerim sizlere bu yazıyı tekrardan okumanızı rica ediyorum. Bizler bir bütünüz. Her şeyden önce insanız. Sevgi karşılığını sevgide bulacaktır. Ne olduğumuzun bir önemi bulunmamaktadır. Ve hatta ne istediğimizin de önemi bulunmamaktadır. Asıl önem arz eden neyi nasıl istediğimizdir. Bu yüzden Ülkemize sahip çıkalım. İnsanlarımızı sahiplenelim. Onları birbirlerinden ayırt etmek yerine bütünleştirelim. Onlar için daha iyi hayat şartlarını sunabilmenin tek yolu insanı temel almamızdan geçer. Sevgi ve sağlıcakla kalın.27.12.2009

                                                                                                

                                                                                            MERSİNDEN BURAK CANLI

 

 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.