T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36888] Yaşlı subaylar rahatsız!

Yaşlı subaylar rahatsız!
 

- Lütfü Bey; son zamanlarda Genelkurmay Başkanı ile Genelkurmay sözcülerinin açıklamalarında "Rahatsızız" denilerek bu duruma vurgu yapılıyor. Nasıl yorumluyorsunuz bu durumu?
- Anlaşılan başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere komuta kademesini oluşturan yaşlı subaylar rahatsız! Bu durumda onlara "Genç subaylar rahatsız" diye yazdığı için şu an hapiste olan Mustafa Balbay'ı hatırlatmalıyız! Şu işe bakın ki "Genç subaylar rahatsız" diye yazdığı için Mustafa Balbay içeride, ama komuta kademesi adına "Yaşlı subaylar rahatsız" der gibi konuşan İlker Başbuğ ordunun tepesinde! Demokratik bir ülkede bir Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanlarıyla birlikte savaş kıyafeti giyip, savaş gemisinin üzerine çıkıp, milleti tehdit edercesine rahatsızlığını dile getirebilir mi? Ona "Madem rahatsızsın, öyleyse istifa et" demezler mi? En azından espriyle karışık, "Madem rahatsızsın, öyleyse doktora git!" demezler mi? Ya da o ülkenin Başbakanı ona, "Genelkurmay Başkanı haddini bil haddini, haddini bilmez isen bildirirler haddini!" demez mi? Ama maalesef bizim ülkemizde bunlar olmuyor. Genelkurmay Başkanları savaş kıyafeti giyip, savaş gemisinin üzerine çıkıp, milleti tehdit edebiliyor. Ve de askerlikten başka üzerine vazife olmayan her konuda konuşabiliyor. Oysa Genelkurmay Başkanlarımızın, komutanlarımızın kafa yorması gereken konular askeri konular değil mi? Mesela Genelkurmay Başkanlarımızın, komutanlarımızın ''Nasıl oldu da kendi savaş uçaklarımız kendi savaş gemimizi batırdı?" diye kafa yorması gerekmez mi? Mesela Genelkurmay Başkanlarımızın, komutanlarımızın "Neyi yapamadık da, ABD askerleri Türk subaylarının başına çuval geçirip, ordumuzun onurunu dünyanın gözü önünde yerle bir etti" diye kafa yorması gerekmez mi ? Mesela Genelkurmay Başkanlarımızın, komutanlarımızın "Dün 'Bunlar bir avuç eşkıya, bunları bir kaşık suda boğarız' dediğimiz PKK'yı neden yenip yok edemedik" diye kafa yorması gerekmez mi? Onların üzerlerine vazife olan bu gibi askeri konulara kafa yormamasından, aksine üzerlerine vazife olmayan her konuya kafa yorup burunlarını sokmasından asıl millet rahatsız değil mi?



--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.