T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36887] İnançları gereği askerlik yapmak istemeyen Aydemir'e işkence!..

İnançları gereği askerlik yapmak istemeyen Aydemir’e işkence!..
 
Başörtülülerin yemin törenine alınmaması ve namaz kılan askerlerin Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile ihraç edilmesini protesto ederek askerliğe gitmeyen Enver Aydemir’in tutuklandığı ve Enver Aydemir’e işkence yapıldığı bildirildi.
 
MUHAMMED EMİN'İN HABERİ...

DİNİ İNANIŞLARI GEREĞİ ASKERLİK YAPMAK İSTEMİYOR
Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek bir panele konuşmacı olarak katılmak isteyen Enver Aydemir tutuklandı ve Maltepe Askeri Cezaevi’ne gönderildi.
24 Aralık 2009 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan ve panelist olarak katılacağı 'Barış İçin Vicdani Retçiler Kurultayı'na gitmek üzere yola çıkan vicdani redci Enver Aydemir, Kabataş Vapur İskelesi'nde polis tarafından GBT incelemesi sonucunda gözaltına alındı ve önce Doğancılar Karakolu'na sonra da Askeri İnzibat karakoluna götürüldü. Akşam vakti çıkarıldığı askeri mahkeme tarafından tutuklanan Enver, sonrasında Maltepe Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Enver Aydemir’in ‘Dini inançları gereği Kemalist bir orduda yer almak istemediğini` açıklamıştı.

ÜNİFORMA GİYMEDİĞİ VE YEMEK YEMEDİĞİ İDDİASIYLA DÖVÜLDÜ 
Analiz Merkezi`nin adlı internet sitesinin haberine göre Enver Aydemir`in babası Ahmet Aydemir ve avukatı Davut Erkan ile yaptığı görüşmelerde, Aydemir`in askeri üniforma giymeyi kabul etmemesi üzerine ağır şekilde dövüldüğü ve fiziki ve manevi ve sözlü işkenceye tabi tutulduğu açıkladılar.
Üniforma giymeyi red eden müvekkili ile görüşmeye gittiğinde gözünün mor olduğunu gördüğünü belirten avukat Davut Erkan, giysisiz bir gece geçirtilen Aydemir`in bunun üzerine açlık grevine başladığını ancak üniforma giymediği gerekçesiyle dövüldüğünü ifade etti.
Açlık grevinde ısrar eden Vicdani retçi Enver Aydemir`in serumu kabul etmemesi üzerine tekrar ağır dayaklar atıldığını belirten avukat Davut Erkan, askerlerin Aydemir`e zorla serum verdiklerini iletti.

ENVER AYDEMİR İÇİN EYLEM
Enver Aydemir İnisiyatifi`nin bugün saat 12:30`da Taksim Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapacağı öğrenildi. Aynı gün Taksim`de Saat 13:00`de İsrail`in Gazze Katliamı`nı protesto etmeye hazırlanan İslami STK`ların, Türkiye`nin ilk İslami vicdani retçisi olduğunu bilinen Enver Aydemir`e destek olmak amacıyla 12:30`da Galatasaray`da olması bekleniyor...

HABERVAKTİM ÖZEL


--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.