[anadoluhaber:37534] WG: BALYOZLA EŞ ZAMANLI RASTLANTILAR



--- zafer <ferahz@gmail.com> schrieb am So, 24.1.2010:

Von: zafer <ferahz@gmail.com>
Betreff: BALYOZLA EŞ ZAMANLI RASTLANTILAR
An: Undisclosed-Recipient@yahoo.com
Datum: Sonntag, 24. Januar 2010, 13:09

Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever, “Balyoz Planına” temel oluşturduğu öne sürülen tarihle (5-7 Mart 2003) 1 Mart tezkeresinin ve Erdoğan’ın Başbakan olduğu tarihin iç içe geçmiş olduğunu hatırlattı. O tarihlerde Erdoğan’ı zor duruma düşürecek daha kolay yöntemler varken neden TSK içinden birileri böyle bir zahmete başvursunlar diye sordu.
Cüneyt Ülsever “Balyoz kimin elinde?” başlığını koyduğu yazısında şunları söyledi:

BAŞLIKTAKİ soruya hukuk cevap bulacak.
Böyle bir garabeti kimin akıl ettiğine artık mahkemeler karar verecek.
İddialara göre, Balyoz Hareketi Hükümet’i zor duruma düşürmek ve mümkünse sıkıyönetim ortamı yaratarak askerin siyasi alanda gücünü artırmak üzere planlanmış!
Ben bugün, kronolojik açıdan, bazılarının da değindiği, iki tesadüfe parmak basacağım.
129 general ve subayın katıldığı ve Balyoz Planı’na temel oluşturan “seminer”in tarihi:
5-7 Mart 2003!
Ayrıca:
1) Ünlü tezkerenin tarihi, adı üzerinde, 1 Mart 2003!
2) Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanlık yolunu açan ünlü Siirt Seçimi’nin tarihi: 9 Mart 2003!
Balyoz Hareketi’nin planlandığı tarih ile ünlü “1 Mart Tezkeresi”nin tarihi ve Erdoğan’ın Başbakan olduğu tarih iç içe geçmiş vaziyette!
* * *
1) 1 Mart Tezkeresi TBMM’de kıl payı takıldı. Hatta “evet” oyları “hayır” oylarından fazla çıktığı için tezkere önce kabul edilmiş gibi ilan edildi, gereken çoğunluğun sağlanamadığı sonradan anlaşıldı. O gün itibari ile Başbakan olmayan Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Başkanı sıfatı ile tezkerenin TBMM’den geçmesi için grubunda büyük gayret gösterdi.
Kaderin cilvesi, Erdoğan’ın iradesine rağmen reddedilen tezkere onu Ortadoğu halkının gözünde “kahraman” yaptı!
Tezkere karşısında TSK ise o tarihte suspustu. Halbuki, TBMM’de bir sürü milletvekili karar vermek için TSK’nın görüş beyan etmesini beklemişti. TSK’yı tavrını belirlemeye zorlamak için tezkerenin oylama tarihi değiştirilmiş ve 25 Şubat’ta yapılacak oylama 28 Şubat 2003’te gerçekleşen MGK toplantısı ardına alınmıştı (1 Mart).
Askerin susarak yanlış yaptığını Özkök de Büyükanıt de sonradan ima yolu ile de olsa kabul ettiler. TSK yakın müttefiki Pentagon’un güvenini tezkere lehine tavır belirleyememesi nedeni ile büyük oranda kayıp etti.
Eğer, TSK tezkerenin TBMM’den geçmesi için gayret sarf etseydi ve tezkere TBMM’de kabul edilseydi:
a) Erdoğan değil Ortadoğu’da kahraman olmak, kendi seçmeni önünde bile çok güç durumda kalabilirdi.
b) İddia edildiği gibi büyük sayıda şehit haberleri gelseydi, Erdoğan tamamen gözden düşerdi.
c) Savaş ortamında, hali ile, komutanların etkinliği misli ile artardı.
* * *
2) Aynı tarihlerde Erdoğan, CHP’nin yardımı ile, yasaklı olmaktan kurtuldu. Erdoğan’ın şiir okuyarak mahkûm olduğu Siirt’te seçimler hâlâ tam olarak bilmediğimiz bir nedenle tekrar edildi (9 Mart 2003) ve Erdoğan önce milletvekili, sonra Başbakan oldu.
Erdoğan’a hakkını teslim etmek amacıyla “bir dizi olağanüstü” gelişmelerin yaşandığı bir süreçte TSK sesini hiç çıkarmadı. Hiçbir yönlendirme yapmaya kalkmadı. Bazılarının, Anayasa Mahkemesi’nin bile kararlarını TSK’nın baskısı altında aldığına inandığı ülkemizde, o tarihte Erdoğan’ın Başbakanlığı’na hiçbir itiraz sesi yükselmedi. Hatta “devlet partisi” ve “TSK’nın doğal müttefiki” CHP, Erdoğan’ın Başbakan olma sürecine yardımcı oldu.
* * *
Benim kafama takılan soru şu:
Aynı tarihlerde Erdoğan’ı zor duruma sokmak veya taçlandırmamak için çok daha kolay yöntemler varken TSK içinde birileri; cami bombalamak, uçak düşürmek dahil, neden 5000 sayfalık bir zahmete başvurdular?


__________ ESET Smart Security Akıllı Güvenlik tarafından sağlanan bilgiler, virüs imza veritabanı sürümü: 4797 (20100122) __________

İleti ESET Smart Security Akıllı Güvenlik tarafından denetlendi.

http://www.nod32.com.tr

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Sie sind Spam leid? Yahoo! Mail verfügt über einen herausragenden Schutz gegen Massenmails.
http://mail.yahoo.com

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.