RE: [anadoluhaber] Saadet Partisi'nde Neler Oluyor?

 TÜRKİYE DE NÜFUSUN EZİCİ ÇOĞUNLUĞU MÜSLÜMANDIR SİZLER İŞİN KOLAYINI BULMUŞSUNUZ SİYASETLE İLGİSİ OLMAYAN SAYGIDEĞER BİR HOCAEFENDİYİ VE ONU SEVENLERİ SUÇLAMAK TÜRKİYEDE SEÇMENLERİN % 70 MUHAFAZAKAR MİLLİ GÖRÜŞ PARTİLERİNİN ALDIĞI  EN FAZLA REY ORANI %25 İ BULMUYOR ACABA SUÇ SADECE MİLLİ GÖRÜŞ PARTİLERİNE OY VERMEYENLERDE Mİ TÜRKİYE DE SON ZAMANLARDA ŞU KONU MODA OLDU MUHALEFET PARTİLERİ SÖZ BİRLİĞİ ETMİŞLERCİSİNE KENDİLERİNE OY VERMEYENLERİ SUÇLUYORLAR ACABA MUHALEFET PARTİLERİNİN YÖNETİCİLERİNİN HİÇ Mİ SUÇU YOK BU ELEŞTİRİ SAADET İÇİN DE GEÇERLİ NUMAN KURTULMUŞ GENÇ DİNAMİK  PARTİYİ İKTİDARA TAŞIYABİLECEK KAPASİTEDE  TABİİKİ SAYIN ERBAKAN VE ŞÜREKASI VE ONA TABİİ OLANLAR RAHAT BIRAKIRSA İSLAM DÜNYASINDA KENDİSİNİ İSLAMCI VEYA DİNCİ OLARAK LANSE EDİLEN PARTİLER VAR BUNLARA MİLLİ GÖRÜŞ PARTİLERİ DAHİL  TEK ORTAK ÖZELLİKLERİ KAHROLSUN AB KAHROLSUN ABD KAHROLSUN İSRAİL  BATI KARŞITLIĞI SAKIN BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN BEN YUKARIDAKİ SÖYLEMLERE AYNEN KATILMAKLA BİRLİKTE SADECE BU DURUMLARLA ADAMI BAŞBAKAN YAPMIYORLAR BENİM SAYIN ERBAKAN  ŞÜREKASI VE ERBAKANA TABİİ OLANLARDAN BİR RİCAM VAR SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA ONU BUNU SUÇLAMAK YERİNE ACABA BİZİM NE KUSURUMUZ KABAHATIMIZ HATAMIZ OLDU DA HALK BİZE REY VERMEDİ ACABA NE EKSİĞİMİZ VAR DA  MİLLET BİZİ İKTİDAR YAPMADI  DİYE AYNAYA BAKARLARSA ÇOK İYİ OLUR BEN ŞAHSEN SAADET PARTİSİNİN BAŞARILI OLMASINI SAMİMİYETLE  İÇTENLİKLE İSTEYEN BİRİSİYİM AMA YÖNETİCİLERİN HATALARI YÜZÜNDEN  BU MAALESEF OLMUYOR DİNİMİZDE PEYGAMBERLER HARİÇ HİÇ KİMSE HATADAN KORUNMUŞ DEĞİLDİR  ERBAKANIN ŞÜREKASININ ESKİ YÖNETİCİLERİN HATALARI OLABİLİR BİR DE TARİKAT VE CEMAATLARİN SİYASETLE UĞRAŞMASI DOĞRU DEĞİL İSLAM DÜNYASINDA CEMAAT VE TARİKATLAR SİYASETLE UĞRAŞTIĞI İÇİN  İSLAM DÜNYASI BU DURUMDA EĞER BİLMEDEN YALAN YANLIŞ  İFTİRA ETTİMSE CAMİANIN HER BİR FERDİNDEN HELALLİK DİLERİM 

From: yakupmusa@hotmail.com
To: anadoluhaber@googlegroups.com
Subject: [anadoluhaber] Saadet Partisi'nde Neler Oluyor?
Date: Fri, 16 Jul 2010 16:58:57 +0300

SAADET PARTİSİ’NDE NELER OLUYOR?

 

 

 

                TBMM kulislerinde ve AKP’de erken seçim konuşuluyor. Başarılı icraatleri sonucu seçimden fazla bir şey beklemeyen Sayın Başbakan aday olmayacağını, koalisyon formülünü düşündüğünü, yerine gelecek adayları belirlemiş olduğu söyleniyor.

 

            Numan KURTULMUŞ’da boş durmuyor. Partisinde olağanüstü kongre ile parti yönetiminde ve yürüttüğü siyasette köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Yapmış olduğum incelemede Numan KURTULMUŞ partiden Sayın ERBAKAN hoca ve ekibini temizlemeyi düşünüyor. Tabi bu temizlemeyi başarırsa kitle partisi olursa acaba ne kadar oy alır o tartışılır. ERBAKAN vesayetinden kurtulup, ABD, İsrail, AB ile daha ılımlı bir politika sürdürecek bir parti tüzük programı peşinde olduğu artık belli olmakta, mızrak çuvala sığmamaktadır. Zaten Sayın KURTULMUŞ konuşmasında partimiz üzerinde ERBAKAN vesayetinin olduğuna dair bir algı var. Bu kongrede bu algıyı kaldıracağız. Hem söylem hem kadro olarak.

 

            Yapmış olduğu sivil toplum örgütleri ve parti teşkilatlarında böyle bir vesayeti kaldırma çalışması var, gizli yapılan çalışmalar artık açıkça hocaya karşı yürütülüyor.

 

            Yürütülen vesayeti ortadan kaldırma hareketinden Milli Gazete yazarları da oldukça rahatsız. Gerçi Milli Gazeteyi Numan KURTULMUŞ yönetmiyor ama ne de olsa Parti Başkanı olması etki etmektedir.

 

            Milli Gazete yazarlarından Zeki CEYHAN ERBAKAN hocanın helallik isteyen bir vatandaşın ağzından anlattığı 01 TEMMUZ tarihli köşesinde “oysa birde ERBAKAN’a ihanet edenler yok mu?”,  “Birde ERBAKAN’a yalan söyleyenler yok mu?”, Birde hem ERBAKAN ile berabermiş gibi görünüp hem de kendisinden fersah fersah uzak durmak istyenler yok mu elbet hepsi var.”

 

            HAZİRAN ayında yapılacağı söylenen ama gerekçe gösterilmeden 11 TEMMUZ’a ertelenen olağanüstü kongre kararında, yönetimde Fethullahçıların yer aldığı Sivil Toplum Kuruluşları’nın rolü olduğu anlaşılıyor. Genel istişare Kurulu’nda düşünülen isimler arasında Fethullahçıların  yer aldığı söyleniyor. Bu esasında şaşırtıcı değildir. Şimdiye kadar Fethullahçılara karşı mesafeli olan SP bu mesafeyi Numan KURTULMUŞ zamanında ortadan kaldırmıştır.

 

            Sayın Başkan Numan KURTULMUŞ’un söylemiş olduğu bazı veciz sözler bu düşüncemizin doğru olduğunu kanıtlamaktadır.

 

            Fethullah GÜLEN gelsin parti kursun,

 

            İktidar olsaydım GÜLEN’in dönmesini sağlardım.

 

            Duymuş olduğumuz şüphelerimizde yalnız değiliz. Milli Çözüm Dergisi HAZİRAN sayısında “Numan KURTULMUŞ, Milli Görüş’e Neden Mesafeli” konu başlıklı bir yazı yayımladı. Yazının içeriği oldukça üzücü ve bir o kadar tehlikeler içermektedir.

 

            Saadet Partisi’ne birçok katılımın olduğu bu katılımların hepsinin iyi amaçlı olmadığını; makam, menfaatler, umarak geldikleri, ya da teşkilatta tahribat yapma, davayı saptırma, sabote etme gibi art niyetlerin bulunabileceği belirtiliyor. (Ben şahsen hiçbir AKP’liyi üye olarak kabul etmem. Çünkü icraatleri sonucu son derece güvenimi kaybetmişlerdir.)

 

            KURTULMUŞ’un AKP’ye  oldukça yakın bulduğunu işaret eden Milli Çözüm yazarı Saadet Partili yöneticilerin ABD’li diplomatlarla yaptığı görüşmeleri, isim, yer ve saat belirterek anlatmaktadırlar. Yalnız bu görüşmelerin her ne kadar yer ve zaman belirtmiş olsalar da görmediğimizden tam emin olamayız.

 

            Yazıda bir başka araştırmacıdan alınan alıntıya göre  Milli Gazetede yazan Hasan ÜNAL, Afet ILGAZ, Hasan AYCIN, gazetenin yıllarca çizeri Şaban KALAFAT ki Sayın ERBAKAN hocanın basın danışmanıydı. Buna ilave olarak Genel Başkanlık için adı geçen Doç.Dr. Mete GÜNDOĞAN’a gazetede yazı yazdırılması da engellenmiştir. Bu durum da artık saklanamayan gerçek ERBAKAN hocaya bağlı kadro yavaş yavaş lav/tasfiye edilmektedir.

 

            Duyulan bir habere göre Recep Tayyip ERDOĞAN Cumhurbaşkanlığına, KURTULMUŞ’un ise AKP’nin başına geçeceği, böyle bir teklifin ortada dolaşması. Milli Gazetede Fethullahçıların söz sahibi olmasına örnek 05 HAZİRAN günü gerçekleştirilen büyük Çağlayan Mitingine TV-5 de yer verilmiş, LÜBNAN’da yapılan Hizbullah Mitingi’nin verilmesi bize Milli Gazetede etkilerinin, söz sahibi olmalarının arttığının bir göstergesi olduğunu ispat ediyor.

 

            Saadet Partisi, AKP yakınlaşmasına bir örnek de SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet DEMİRCAN’ın Saadet Partisi referandumda AKP’nin yanında yer alacağını duyurması da gösteriyor ki aralarında sıkı bir bağ olduğunun önemli bir kanıtını oluşturuyor. Sayın KURTULMUŞ çok eksiklikler var ama yine de Anayasa değişikliğini evet diye destekleyeceğiz diye söylemiştir. Madem eksiklikler var o zaman neden destek veriyorsun?

 

            Benim de oldukça duyduğum rahatsızlık internette Milli Görüş Portalı’nda; Milli Görüş ve ERBAKAN hocaya ait dokümanların kaldırılmasına, onların yerine Sayın KURTULMUŞ’un fotoğraflarının yer alması da çeşitli tepki ve eleştiriler görmektedir.

 

            Yine internette “hocaya sadakat şerefimizdir” isimli bir paylaşım grubu kuran SP’liler Numan KURTULMUŞ’a ağır ithamlar da bulunuyorlar. KURTULMUŞ’un İngiliz milletvekili ile birlikte İSTANBUL’da kurulu KUDÜS Çadırını ziyaret etmesi GALLOWAY’ın KURTULMUŞ’a övgüleri ağır eleştirilere neden olmakta.

 

            Eğer Sayın KURTULMUŞ’da Sayın ERDOĞAN gibi bir kitle partisi kurmak istiyorsa bunu Saadet Partisi’nin içinde yapmasın. Bu partiyi bozmadan, kendisi ile birlikte aynı düşüncede olanlarla ayrı bir parti kursun. Daha bu milletin gerçek Milli Görüşçülerin iktidarına ihtiyacı vardır.

 

            ERBAKAN hocaya yakınlığıyla tanıdığımız El-Aziz Gazetesi MAYIS ayından hep bu yana baş yazılarında Numan KURTULMUŞ’u eleştirdi. Dileğimiz 11 TEMMUZ’da yapılan kongrede ERBAKAN hoca ile yollarını ayıranların tıpkı AKP’liler gibi Milli Görüş çizgisinden ayrılanların Saadet Partisi’nden ayrılmaları, kendilerine uygun bir parti kurup siyasi hayatlarını sürdürmeleri. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Saadet Partisi Milli Görüşçülerindir ve öyle kalacaktır.

 

            Bende eleştiriyorum Sayın Numan KURTULMUŞ’u. ERBAKAN hoca zamanında hep bir atan tek yürekler, aynı düşüncelere sahip olurken, aynı fikirleri hep birlikte savunurken şimdi Sayın KURTULMUŞ Parti Başkanı olduktan sonra kalplerin birlikte atmadığı, ritm bozukluğuna uğradığını, aynı şeyleri düşünmediğimiz ortaya çıkmıştır.

 

            Bence yine bir Siyonist oyunla karşı karşıyayız. Refah Partisinden AKP’yi çıkardıkları gibi şimdi de Numan KURTULMUŞ başkanlığında yeni bir partiyi ortaya çıkarıyorlar. Ne zaman Milli Görüş güçlense hep aynı senaryo oynanıyor.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

13.07.2010

 

 



Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.
--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin


Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.