T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber] Batı Adına Mısır'a Müdahale Eder miyiz? // Bülent ESİNOĞLU



 Bülent Esinoğlu bulentesinoglu@gmail.com
 03 Şubat 2011 11:17

 

Batı Adına Mısır’a Müdahale Eder miyiz?

 

Bülent ESİNOĞLU

 

Önce şunu söyleyerek söze başlayalım. Mısır’daki halk ayaklanması bir devrim hareketi değil, plansız ve öndersiz bir halk ayaklanmasıdır.

 

Daha sonra liderini ve planını bulur. Ama kervan yolda düzülürken çok büyük zayiatlar olur. Batı kullanabildiği kadar, bu plansızlığı ve lidersizliği kullanır.

 

Böyle bir sürecde Batının Mısır-a müdahale edecek araçlar araması kaçınılmazdır. Burada daha önceden inşa ettikleri Büyük Ortadoğu ve Genişletilmiş Kuzey Afrika Projesinin Eşbaşkanı, onlar için bulunmaz bir kişidir.

 

Mısır’daki olayları, “Tribünlerden seyretmeyiz” diyen Erdoğan, yani bizim bildiğimiz eşbaşkan, şimdi kalkmış Mısır halkı adına konuşuyor.

 

Türkiye’de Türbinden ıslıklanmaya bile tahammül edemeyen Eşbaşkan, Mısır halkının kurtarıcısı olarak ortaya çıkması, ne kadar Türkiye adına bir hareket olabilir.

 

Seyirci kalmayız demek, bir anlamda müdahale ederiz demektir. Irak’ta, Amerika Irak’a saldırdığında, Amerikan askeri için dua eden RTE, şimdi Mısır halkı adına konuşuyor.

 

Sizce bir gariplik yok mu bu işte…

 

Kendi ülkesinde hak arayan işçilerin, çalışanların Ankara’da hak aramasına tahammül etmeyen ve onların Ankara’ya girmesini yasaklayanlar, Mısır halkının hak ve menfaatlerinden yana oluyorlar.

 

Irak’a Amerika müdahale ederken, neden Irak halkından yana tavır koymadın da şimdi “Seyretmeyiz” diyorsun.

 

Obama ile gece konuşup, gündüz Mübarak’a saldırmak, tamamen yaklaşmakta olan seçimlerde seçmene selamdan başka bir şey değildir.

 

Eğer, Mısır’da gerçekten Halkçı bir rejim kurulacaksa bunun rehberi RTE gibiler olmayacaktır. Arap milliyetçiliğinin Nasırcı geleneği olacaktır.

 

Zaten şimdi de Mısır’da çatışan temel iki kuvvet vardır. Birisi, Batıdan büyük darbeler yemiş olmasına rağmen, Arap milliyetçiliği, değeri de, Batı dayatması liberal yozlaşmadır.

 

 

Kuzey Afrika’da kırk yıldır Batının dayattığı ve halkları isyan noktasına getiren rejimler yıkılıyor. Yıkılacak da…

 

Mısır’da bir şeyler yıkılacak, yerine başka şeyler konacak. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

 

Kuzey Afrika’da, bilhassa da petrol olan ülkelerde, halk hareketlerinin ortaya çıkması tesadüf değildir.

 

Batı petrol çıkarları için müdahale de dâhil, her yolu kullanacaktır.

 

Gönlümüz ve arzumuz Kuzey Afrika halklarının bu savaştan galip çıkmasından yanadır.

3.2.2011, bulentesinoglu@gmail.com

 

 

 

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.