Kılıçdaroğlu'dan Davutoğlu'na ağır sözler



DENİZ GEZMİŞ, HÜSEYİN İNAN, YUSUF ASLAN...

Halkın çıkarlarını sonuna kadar savunacağız dediler. İdam sehpasına giderken bağımsız Türkiye diye haykırdılar. Devletin yaptığı haksızlık kolay kolay giderilemez. Çünkü devlet adalet dağıtır. Ama o kurum adaletsizlik yaratırsa toplumda dengesizlik yaratır. O nedenle siyasal idamlara her zaman karşı çıktık. Aynı şekilde Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamı da toplumun vicdanını karartmıştır. İnsanı savunuyoruz biz. Düşüncelerinden ötürü insanların idam edilmesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde karanlık yerini almıştır. O nedenle üç fidanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Unutmayacağız onları.

TAKSİM'DE GALATASARAY KUTLAMA YAPTI

Galatasaray şampiyon oldu. Onları yürekten kutluyorum. Şampiyonluğu kutlamak için Taksim'e çıktılar hiç bir şey olmadı. Ve AKP'nin Valisi yeniden konuştu: Uzun süre kalsalardı o çukura düşerlerdi. Sayın vali kusura bakma ama o çukurdaki sensin. Devletin valisi olmak ayrı iktidarın valisi olmak başkadır. Bunun gibiler için hukuk yoktur. Onun için konuştukça battı, battıkça konuştu. 12 yaşındaki kız çocuğu için 1 Mayıs'ta yaptığınız için utanıyor musunuz?

Orada insanlar özgürlük için bedel ödediler. Geçen yıl da orada kutlandı, barış içinde geçti. Şimdi siz sıkıyönetim ilan ettiniz, metro durduruldu, köprü geçişleri, vapur seferleri durduruldu. Ne oluyor arkadaş? Çünkü talimat gelmiş diktatörden: Bayramı orada kutlamayacaksınız diye. AİHM kararını okusunlar: Toplantı yerini belirlemek de toplantı yapmak gibi bir haktır diyor. Şiddete her zaman her ortamda karşı çıkarız. Ama devlet beni korumak zorundadır. Hukukun üstünlüğü kavramının üzerinde de bu yatıyor.

6 yorum:

  1. Galatasaray şampiyon oldu. Onları yürekten kutluyorum. Şampiyonluğu kutlamak için Taksim’e çıktılar hiç bir şey olmadı. Ve AKP’nin Valisi yeniden konuştu: Uzun süre kalsalardı o çukura düşerlerdi. Sayın vali kusura bakma ama o çukurdaki sensin. Devletin valisi olmak ayrı iktidarın valisi olmak başkadır. Bunun gibiler için hukuk yoktur. Onun için konuştukça battı, battıkça konuştu. 12 yaşındaki kız çocuğu için 1 Mayıs’ta yaptığınız için utanıyor musunuz?

    YanıtlaSil
  2. Toplantı yerini belirlemek de toplantı yapmak gibi bir haktır diyor. Şiddete her zaman her ortamda karşı çıkarız. Ama devlet beni korumak zorundadır. Hukukun üstünlüğü kavramının üzerinde de bu yatıyor.

    YanıtlaSil
  3. her ortamda karşı çıkarız. Ama devlet beni korumak zorundadır. Hukukun üstünlüğü kavramının üzerinde de bu yatıyor.

    YanıtlaSil
  4. Toplantı yerini belirlemek de toplantı yapmak gibi bir haktır diyor. Şiddete her zaman her ortamda karşı çıkarız. Ama devlet beni korumak zorundadır. Hukukun üstünlüğü kavramının üzerinde de bu yatıyor.

    YanıtlaSil
  5. Toplantı yerini belirlemek de toplantı yapmak gibi bir haktır diyor. Şiddete her zaman her ortamda karşı çıkarız. Ama devlet beni korumak zorundadır. Hukukun üstünlüğü kavramının üzerinde de bu yatıyor.

    YanıtlaSil
  6. toplantı yapmak gibi bir haktır diyor. Şiddete her zaman her ortamda karşı çıkarız. Ama devlet beni korumak zorundadır. Hukukun üstünlüğü kavramının üzerinde de bu yatıyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.