Davutoğlu: Kudüs bizimdir ,İşgalciler Geldikleri gibi gidecekeler

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Bursa huzuruna her gelene sahip çıkan bir şehir. Başkent olur dedikleri yer burasıydı. Emir Sultan Hz. hocasını ziyaret ettim. Buradan Edirne'ye gitseniz Bursa'nın kokusunu alırsınız.
- Bursalıların ve aziz milletimizin istiklal idealinden habersiz 1920'de gelen işgalciler, geldikleri gibi gitti. Bu millet hiç bir zaman izin vermedi. Yine bir işgalci Mescid-i Aksa'ya girmeye kalktı.
- Nasıl Bursa'nın işgali daim olmamışsa nasıl izzetli ve onurlu Bursalılar buna izin vermemişse izzetli ve onurlu Filistinliler, izzetli ve onurlu Müslümanlar ve insanlık bu işgalcilere fırsat vermeyecektir. Nasıl Osman Gazi'nin Türbesi kurtulmuşsa inşallah Mescid-i Aksa da bir gün hürriyetine kavuşacaktır. Buna kimse engel olamaz..İşgalciler ne yaparsa yapsın, bilsinler ki her bir müslümanın kalbinde Mescid-i Aksa yaşar.
- Biliniz ki, bu Filistin bayraklarının temsilinden vazgeçmeyeceğiz. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir hem de tarihimizin emanetidir. Dün hem Cumhurbaşkanımız hem de ben Filistin yönetimi ile görüştük. Tam bir koordinasyon içinde Kudüs için, Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa, her şeyi yapacağız. Gerekli talimatları verdik. Başta BM'ler olmak üzere dünyanın her yerinde Kudüs'e sahip çıkmak için girişimlerde bulunacağız. Bütün dünya unutsa biz Filistin'i unutmayacağız.
- Bilinsin ki, Suriye'nin de, Filistin'in de sahibi var. O sahip Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kudüs bizim davamızdır, davamız olmaya devam edecek. Bugün bütün Bursa bizi bağrına basmışsa, biz onların gözlerinde ulu bir devlet bakışını gördük.

“KİMSE ORTADOĞU’YA BATAKLIK DİYEMEZ”

Niçin Kudüs’le bu kadar ilgileniyoruz dediler, hala hatırımdadır. Ona verdiğim cevabı zikredeyim, Kudüs’ün son özgürlük dönemi bizim dönemimizdir. Kudüs bizim Hz. Ömer’in emanetidir, Kanuni Sultan Süleyman’ın emanetidir. Kimse bir Türk’e dönüp de Kudüs senin davan değil diyemez. Kimse Ortadoğu’ya bataklık diyemez. Allah bizi değil namerde, merde bile muhtaç etmesin.
- Bugünkü ziyaretimizin bir başka zamanlama mantığı şudur; bir bursa menkıbesi vardır, melekler bütün yerlere allah'ın nimetlerini dağıtırken, ellerindeki bohça açılmış bütün hepsi bir yere dağılmış. Bu yüzden Bursa bereket diyarıdır, yeşil Bursa'dır.

- Bursa sadece bir başkanet değildir. Edirne ve İstanbul'u bağrından çıkaran bir şehir değildir. Çok önemli bir ticaret şehridir.

- Çok kapsamlı ekonomik paketin bir kısmını açıkladık. Yeni dönemde yapısal reformları tamamlayacağız, 2023'te dünyanın en büyük ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Türkiye'yi öyle bir kalkındıralım ki, Bursa'da bundan nasibini alsın istiyoruz.

-Bugün getirdiklerimizin yanı sıra, Bursa'ya en çok yakışan hizmetlerden biri restorasyon faaliyetleridir. Çünkü Bursa bir kültür şehridir. Bursa'ya bir müjde ile daha geldik. UNESCO Dünya Kültür Şehirleri arasında artık Bursa var.

- Yeni Türkiye'ye ve yapılan yatırımlara şahitlik eder misiniz? Kılıçdaroğlu, Asya ve Avrupa'da Türkiye'nin kredisi kalmadı diyor. Ben son dönemde herhangi bir Asya ya da Avrupa lideriyle görüştüğünü görmedim. O heralde ayna ,le konuşuyor. Türkiye'nin geleceği için tedirgin olduğunu söylüyor. Kılıçdaroğlu önce kendi partisinden tedirgin olsun. İstifa eden milletvekili umudum kalmadı diyor.

- Biz hükümete geldiğimizde insanlar hala kıyafetleri yüzünden yargılanıyordu. Bundan sonra bu ülkede hiçbir vatandaşımız kılık ve kıyafetinden dolayı yargılanmayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.