ABD'den Türkiye'ye yeni yaptırım tehtidi..

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Papaz Brunson'ın bırakılmaması halinde 'Türkiye'ye yönelik yapılması planlanan daha fazla şey olduğunu' dile getirdi

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan Papaz Brunson'ın bırakılmaması halinde Türkiye'ye yönelik olarak yapmayı planladıkları daha fazla şey olduğunu söyleyerek yeni yaptırım sinyali verdi.

Bloomberg'de yer alan haberde, ABD Başkanı Donald Trump'ın da bugünkü kabine toplantısında "Türkiye'nin iyi bir dost olmadığının ortaya çıktığını" söylediği belirtildi.

Trump, Türkiye için bir kişinin, adını vermediği bir ülkede serbest bırakılmasını sağladığını ancak buna rağmen Brunson'ın serbest bırakılmadığını ileri sürdü.

Trump daha sonra Mnuchin'e yaptırımlar konusundaki son durumu sordu. Mnuchin "Bazı kabine üyelerine yaptırım uygulamaya başladık. Eğer (Brunson'ı) serbest bırakmazlarsa sizinle de birlikte çalışarak, yapmayı planladığımız daha fazla şey var" dedi.

Trump, kabine toplantısında herhangi bir ülke adı ya da detay vermedi. Ancak daha önce ABD basınında çıkan haberlerde, Trump'ın İsrail'de tutuklu bulunan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan'ın serbest bırakılması için devreye girdiği öne sürülmüştü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.