İranlılardan ve İran polisinden Traktör taraftarlarına ırkçı saldırı

10 Ağustos’ta Tahran’ın Azadi Stadyumu’nda Tahran’ın Istiklal ve Tebriz’in Traktör takımları arasında bir maç gerçekleşti.

Süper Lig müsabakası sırasında, Traktör taraftarları İran devleti polis memurları tarafından dövüldü ve saldırıya uğradı ve birçoğu yaralandı. Sebepsiz şekilde saldırıya uğrayan taraftar duruma büyük tepki gösterdi.
Istiklal takımının Fars taraftarları, geleneklerine sadık kalarak yine Türk milletini hedef alan sloganlar attılar. Maçın en başından sonuna kadar “Ölüm olsun Türklere” sloganını söylediler.
İran’da Fars şovenizmi arttıkça, “Ölüm olsun Türklere” kelimesi de Fars ırkının ana sloganlarından biri halini aldı. Bu slogan, Tahran’ın Perspolis ve İstiklal takımlarının maçlarında sistematik olarak dile getiriliyor. İran Futbol Federasyonu İdari Komitesi şimdiye kadar bu slogan hakkında takımının destekçilerinin ırkçı hareketine cevapsız kaldı.

Geçtiğimiz yıl “Ölüm olsun Türklere” sloganı Kale voleybol takımı ile Urmiye’nin Şehrdari takımı arasında Amolun “Peyambar-i Azam” stadyumunda yapılan maçta da seslendirilmişti.

Araz News

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.