Rahim Cavadbeyli idama gönderiliyor !

İran Tebriz'li bir Türk aydını. İran'da kendi kimliğini, yani Türk kimliğini korumak için çabalayan, yazan çizen Türkçe kitapları Farsça'ya çeviren bir Türk. Bu yüzden önce sürgün edildi ardından gıyabi bir yargılanmayla "idam cezasına" çarptırıldı. Dört yıldır Türkiye'de mülteci olarak yaşıyordu.

ABD gibi ülkelerin 'gel' teklifine onca sıkıntıya rağmen piyon olmamak için ret cevabı verdiği de biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmış ve sınırdışı edilmek üzere Van Mülteci merkezine götürülmüş. Yani kesinleşmiş idam cezasını infaz etsin diye İran'a gönderilecek.

İdam edilmesi için kendi soyundan bir insanı hem de sadece Türklüğünü unutmamak için yazan çizen bir aydını kim hangi akla hizmet yollamaya kalkar bilmiyorum ama bunun vebalini kimse ödeyemez.
Yahu nasıl bu kadar basit hatalar yapabilir ? Senin hinterlantında senden olduğunu söyleyen ve bu yüzden idam cezası alan bir aydını nasıl geri yollarsın ? Bu kadar basiretsiz siyaset ve bu kadar vicdansız hamaset olabilir mi ?

Yedi duvel mazlumu bağrına basan Anadolu insanı, kendisine sığınan ve tek suçu Türk olduğunu haykırmak olan birisini bile bile ölüme yollayabilir mi?
Buna razı degiliz. Buna sessiz kalmayacağız. Buna gücümüz yettigince engel olacağız. Duyduk, vebale ortak olmayacağız. 

Devletin bu meseleyi hemen çözmesi gerek. Rahim Cavadbeyli bir an önce serbest bırakılmalı bununla da yetinmeyip ona çalışmalarını devam ettireceği zemin hazırlanmalıdır.
Türkçü Akademisyen, Devlet Dergisi Yazarı, İran ve Ortadoğu Strateji Uzmanı, Tebriz Türk'ü
Rahim Cavadbeyli'nin Farsça ve Azerbaycan Türkçesiyle basılan bazı çalışmaları:

# Türk-Alper Eğitim Sistemi.
# Türk Dünyasında Soykırımlar.
# İran Türklüğü.
# Kürtlerin Kökeni.
# Türk ve Türklük konusunda yüzlere makale ve bilimsel araştırmayla birlikte Türkçe'den Farsça'ya bir çok eser çevirmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.