ABD’nin ‘İni’ne girildi-İncirlik üssünde ki Fetöcüler Gözaltına alındı

ABD tarafından 15 Temmuz hain darbe planının yapıldığı İncirlik Üssü’nde görevli 6 muvazzaf askerin de aralarında bulunduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 100 asker FETÖ’den gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hain darbe girişimine ilişkin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında yakalama kararı çıkardı.

Aralarında 5 pilotunda bulunduğu bu şüphelilerden 100’ü, 16 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya götürüldü.

İNCİRLİK ÜSSÜ’NDE GÖREVLİYDİLER

Operasyon çerçevesinde Adana polisi de, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen İncirlik Üssü’nde görevli 6 asker için operasyon yaptı.

Operasyonda, bir tabip üsteğmenin İncirlik Üssü’ndeki askeri lojmanda, bir astsubayın nizamiyede, diğer 4 astsubayın ise merkez Çukurova ilçesindeki evlerinde gözaltına alındı.

İncirlik Üssü, darbenin arka planındaki ABD’li subayları barındırmasıyla biliniyor. İncirlik 10. Tanker Üssü de, 15 Temmuz’da darbecilere destek amacıyla aktif olarak kullanılmak istendi. O dönemde üssün komutanı olan cuntacı general Bekir Ercan Van, darbe girişimi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ikinci adam olarak görev yapmıştı.

YAKIT İKMALİ BURADA YAPILDI

Cuntacı generalin talimatıyla üstten kalkan bir, iki ve üç numaralı tanker uçakları, Ankara, İstanbul, Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi üzerinde alçak uçuş gerçekleştiren darbeci pilotların kullandığı F-16’lara yakıt ikmali sağladı.

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından cuntacı Van, İncirlik Üssü’nde ABD’li komutana sığınmak istemişti.

Ayrıca, firari Adil Öksüz, PKK/PYD’nin eski komutanlarından Salih Müslim de İncirlik’i suyolu edenlerdendi. ABD’nin İstanbul Konsolosluğu görevlisi ve halen Türkiye’de tutuklu bulanan Metin Topuz da, bu alçak girişimin hazırlayıcı ayaklarından biriydi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.