Bir Mirzabeyoğlu Damgası: Akıncı Güç

 Baran Dergisi 1970’li yılların en önemli gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar Teşkilâtı’nın yayın organı Akıncı Güç’ün tıpkı basımlarından oluşan cildi abonelerine hediye ediyor. Derginin 616. Sayısında yer alan haber şöyle:

“1975-1976 senelerinde “Murad edilenin GÖLGE’si kabul edilebilirsek buradayız, hedefimiz ASLI gibi olmaktır” niyetiyle Kumandan Salih Mirzabeyoğlu öncülüğünde çıkan GÖLGE dergisi, hâkim fikri temsil eden Müslümanların mahkûm tavrı terk etmesinin tohumlarını ekti. Türkiye’deki Müslümanlar “Gölge” ile dünya Müslümanlarının kavgalarından haberdar oldu. “Gölge” ile Kumandan Salih Mirzabeyoğlu Kemalist rejim tarafından unutturulan bir kavram olan “Akıncı” kavramını Müslüman Anadolu halkına yeniden nakış nakış işlemeye başladı; “Akıncı”nın isim ve mânâ babası oldu. GÖLGE Dergisi’nin ardından ise İslâm’a Muhatab Anlayış’ın bayrağını taşıyan Akıncı Güç Dergisi zuhur etti.

Türkiye’de sağ-sol kavgasının hızla yükseldiği bir dönemde, her iki kesimin hedefinde olan Müslümanlar, isim ve mânâ babasının Kumandan Salih Mirzabeyoğlu olduğu “Akıncılar Teşkilâtı” etrafında bir araya gelmeye başladı. İdeolojik eğitim ve haberleşmek adına Salih Mirzabeyoğlu’nun güdücüsü olduğu Akıncı Güç dergisi, “İyi, Güzel ve Doğru Yolunda” mottosuyla yayın hayatına başladı. Sene 1978... Sadece dokuz sayı çıkmış olmasına mukabil bugün için bile inanılmaz gibi gelen bir rakamla, 100 bin civarında bir satış başarısına erişen Ak-Genç’in yayın organı Akıncı Güç... Akıncı Güç, en başta Müslümanların hayatının aksiyona bakan veçhesi olan “Akın ve Akıncı” kavramlarının senelerdir içinde oldukları donuk kalıplarını kırıp, bu kavramları pratik örnekleriyle beraber yeniden canlandırmıştır.

Bugün, Müslümanların hayatlarındaki donuk kalıpların bir kez daha kırılması, senelerdir olduğu yerde saymayı hâkim olmak zannedenlerin aksine yeni bir tekâmül dalgası doğurması ve eşiğinde durduğumuz hakiki hâkimiyet çığırına lâyık olabilmemize vesile teşkil etmesi arzusuyla Akıncı Güç’ün hatırasını yeniden canlandırıyoruz.

Baran Dergisine abone olan tüm okurlarımıza Akıncı Güç Dergisi’nin tıpkı basımlarından oluşan cildini hediye ediyoruz.”

Baran Dergisi’ne abone olarak Akıncı Güç dergisinin cildine erişebilmek için irtibat telefonu;

0216 553 56 71.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.