Pakistan'lı Ünlü İslam Alimi öldürüldü..Ülke Ayakta!

Pakistan'da, İslam Alimleri Cemiyeti -Samiul Hak (JUI-S) ve Daru'l Ulum Hakkaniye Medresesi lideri eski senatör Mevlana Samiul Hak, evinde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti.

Hak'ın oğlu Hamidul Hak'ın, Pakistan medyasına yaptığı açıklamaya göre, Hak, Ravalpindi ve İslamabad kentleri arasındaki Bahria Town bölgesinde bulunan evinde bıçaklı saldırıya uğradı.

Hamidul Hak, 'Yatak odasında dinlenirken eve giren bir kişi tarafından bıçaklanmış. Tehditler aldığı için polise ihbarda bulunup koruma talep etmiştik. Bir iş için dışarı çıkan şoförü döndüğünde, babamı kanlar içinde buldu.' dedi.

Birçok yerinden bıçaklanan Mevlana Samiul Hak, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İslam'a ve Hazreti Muhammed'e hakaret ettiği iddiasıyla idama mahkum edilen Asya Bibi'nin Anayasa Mahkemesince serbest bırakılması üzerine protestoların da yaşandığı İslamabad'da Vali Yardımcısı Hamza Şefkat, halka sokağa çıkmama çağrısında bulundu.

Suikastın ardından Çin'de bulunan Başbakan İmran Han da saldırıyı kınadığını duyurarak, 'Ülke önemli bir din adamından mahrum bırakıldı. Hak'ın hizmetleri unutulmayacak.' dedi.

HAN SALDIRININ SORUŞTURULMASI TALİMATINI VERDİ

1980'lerde ikiye ayrılan İslam Alimleri Cemiyeti Partisi'nin diğer kanadı olan İslam Alimleri Cemiyeti Partisi-Fazl'ın (JUI-F) lideri Mevlana Fazlurrahman da saldırıyı kınayan bir açıklama yaparak, 'Daru'l Ulum Hakkaniye medresesi mezunu olarak benim de Hak'la saygıya dayalı güçlü bir ilişkim vardı. Allah sevenlerine ve ailesine sabır versin.' diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.