İki ülkenin savaş uçakları havalandı! Hindistan Pakistan'ı bombaladı

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirilmiş 44 Hint askeri hayatını kaybetmişti. Hindistan bu saldırıdan Pakistan'ı sorumlu tutmuş, Pakistan ise iddiaları reddetmişti. Bu sabah ise tehlikeli bir gelişme yaşandı. Hindistan Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Pakistan hava sahasını ihlal ettiği ve bomba bıraktığı bildirildi.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Hint savaş uçaklarının Keşmir kontrol hattındaki Muzafferabad bölgesinden Pakistan hava sahasını ihlal ettiğini, sınırdan 5-6 kilometre içeri giren uçaklardan birinin Pakistan savaş uçaklarının müdahalesinin ardından Hint tarafına kaçarken aceleyle bomba bıraktığını belirtti.

Hindistan Tarım Bakanı Gajendra Singh Shekhawat ise, sosyal medya hesabından Hint hava kuvvetlerinin Pakistan'ın içerisine operasyon yaptığını, paylaştığı Hindistan jetiyle duyurdu. Shekhawat, hava kuvvetlerinin sabah saatlerinde sınırı geçerek terör kamplarını vurduğunu ve yerle bir ettiğini duyurdu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.