Türkiye'den Büyük Gövde gösterisi : 3 denizde birden tatbikat !

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilecek 'Mavi Vatan 2019 Tatbikat'ı yarın başlıyor.462 bin kilometrelik alanda yapılacağı bildirilen 'Mavi Vatan' tatbikatına Kara ve Hava birlikleri de katılacak. Tatbikat, Yunanistan ile Rum kesiminin hak iddia ettiği tartışmalı bölgeleri de kapsıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilecek "Mavi Vatan 2019 Tatbikat"ı yarın başlayacak.

Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı Deniz Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu, Gölcük'teki Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Genelkurmay Başkanlığı Yıllık Tatbikat Programı çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca planlanan ve Deniz Harp Merkezi Komutanlığı tarafından sevk ve idare edilen Mavi Vatan 2019 Tatbikatı'nın Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz olmak üzere aynı anda 3 denizde ilk defa icra edilecek fiili bir tatbikat olduğunu belirtti.

Tatbikatın amacının jenerik senaryo ve jenerik coğrafyaya istinaden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı birlik, gemi ve deniz hava vasıtalarının harekata hazırlık seviyesini artırmak olduğunu belirten Bağcıoğlu, NATO tatbikat planlama esaslarıyla uyumlu olacak şekilde 6 aylık bir planlama süreci uygulandığını kaydetti.

Bağcıoğlu, karargahların jenerik senaryoya istinaden harekat planlama süreçlerini işlettiğini ve bu planların milli ve yerli olarak geliştirilen Deniz Harp Oyunu Sisteminde denenerek tatbikatın bilgisayar destekli olacak şekilde icrasının sağlandığını bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.