Facebook ve Instagram’a erişim sıkıntısı

Dünyanın birçok noktasında, sosyal paylaşım siteleri Facebook ile Instagram’a erişim sıkıntısı yaşanıyor.
Birçok kullanıcı Twitter ve diğer sosyal medya sitelerinde Facebook ile Instagram’a erişemediklerini belirtiyor. Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’ta da bazı erişim sorunları yaşandığı bildiriliyor.

FACEBOOK’TAN AÇIKLAMA

Mashable’a konuşan bir Facebook sözcüsü, kullanıcıların erişim sıkıntısı yaşadıklarının farkında olduklarını belirterek, “Sorunu en kısa sürede çözebilmek için çalışıyoruz” dedi.
‘Kısmi kesinti’ başlığı ile Facebook’ta yazılan not.
Facebook geliştiriciler panosunda yazılan bir duyuruda ise, 2 saattir bazı işlemlerin uzun sürmesi ya da beklenmedik bir şekilde başarısız olması sorunları yaşandığını ve sorunun kaynağını bulup çözüm üretmek için çalıştıkları belirtildi.
Down Detector adlı erişim sorunu tespit etme sitesi, başta ABD olmak üzere birçok ülkede bu hizmetlere ulaşım problemi yaşandığını gösteriyor.
Kaynak: Mashable

BAKAN YARDIMCISI SAYAN: EKİPLERİMİZ TAKİPTE

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook, Instagram ve WhatsApp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve Türkiye’de de kısmen hissedildiğini bildirerek, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir.” ifadesini kullandı.
Sayan, twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.
Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve bu durumun kısmen Türkiye’de de hissedildiğini belirten Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerinin siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip ettiğini kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.