Abd Afganistan'da Son 24 Saatte 26 Sivili Katletti

Afganistan İslam Emirliği (Taliban) resmi site üzerinden; Paktika, Gazni, Paktiya ve Helmand'da düzenlenen hava saldırılarında ve baskınlarda birçok evin yıkıldığı ve birçok sivilin katledildiği aktarıldı. 

Yapılan açıklamalarda;

Son 24 saat içinde İşgalci Abd tarafından sivillere yönelik düzenlenen hava saldırılarında 26 sivilin katledildiği ve 8 sivilin yaralandığı aktarıldı.

Abd ve işbirlikçileri tarafından gece Paktika ili Urgun ilçesi Per Koti bölgesine düzenlenen baskınlarda, evlerin kapılarının patlatıldığı, 4 evin yıkıldığı ve masun 6 sivilin acımasızca katledildiği aktarıldı.

Benzer şekilde, Gazni ili Giro ilçesine bağlı Batoro köyüne düzenlenen drone saldırısında 3 sivilin katledildiği ve ikinci saldırıda Mata Khan köyünde de2 sivilin katledildiği aktarıldı.

Kabil yönetimi birlikleri Paktiya ili Samkaniyo ilçesi Hukmzayo bölgesini bombaladığı, masum bir köylünün katledildiği ve 7 sivilin yaralandığı aktarıldı.​

Bir başka insansız hava aracı saldırısında Helmad ili Marja ili Taza Gul pazarına düzenlenen saldırıda 5 masum sivili ve dükkan sahibinin katledildiği birininde yaralandığı aktarıldı.

Abd ve işbirlikçileri tarafından gece Helmand ili Sangin ilçesi Khanano ve Barakziyo köylerine düzenlenen baskınlarda, evlerin kapılarının patlatıldığı ve 3 köylünün kaçırıldığı aktarıldı.

Faryab ili Keysar ilçesine düzenlenen hava saldırıların biri evi yıkıp 5'i çocuk ve 2'si kadın 9 sivilin katledildiği aktarıldı.
Hava saldırılarından önce Abd ve işbirlikçilerinin çarşıya baskın düzenlediği ve evlerin kapılarını kırıp, 3 cep telefonu dükkanını tamamen yağmalayıp, 3 öğrenciyi ve 3 dükkan sahibini kaçırdığı aktarıldı.






ISLAH HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.