İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' şovu fiyasko çıktı!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediyede '1700 makam aracı' bulunduğu iddiasını ispatlamak için İBB'ye ait olduğu söylenen 'hizmet aracı' olarak bildiğimiz Clio ve transit marka araçlar makam aracı denilerek sergilendi.

Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde sık sık, İBB'nin gereğinden fazla makam aracına sahip olduğunu, araç satın alma ve kiralamalarında geçmiş belediye yönetimi tarafından israf yapıldığını öne sürdü.
Bu sözde "israfı" gözler önüne sermek için de söz konusu araçları Yenikapı'da sergileyeceği vaadinde bulundu. 
LOGOLAR SÖKÜLDÜ, YENİ KAPIYA GETİRİLDİ
Elde edilen bilgiye göre İmamoğlu, kamuoyundan ve parti içinden gelen tepkileri bertaraf etmek ve iddiasını ispatlamak için kontrolünde bulunan tüm şirketlere talimat verdi.
Çoğu belediye şirketlerine ait olan ve belediyenin arazide hizmet aracı olarak kullandığı bu araçların üzerlerindeki şirket logoları da tek tek sökülerek Yenikapı'ya getirildi.
ALGI ŞOVUNA HAZIRLANIYOR
İmamoğlu, bir araya getirdiği bu araçlarla Yenikapı'da 'israf düzeni' adı altında yeni şova imza atmaya hazırlanıyor.
Gece yarısı Yenikapı miting meydanına getirilen yüzlerce araç tartışma yarattı. Sosyal medyada tepkisini dile getiren vatandaşlar, "Kamyonet de mi makam aracı?" sorusunu sordu.
Gazeteci Ersoy Dede de "Bu sabah itibarıyle Renault Clio’nun lüks ve şatafatlı araç olduğunu öğrendik. İnsan her geçen gün yeni şeyler öğreniyor. Bakalım yarın hangi yeni bilgiye uyanacağız" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
'Ermeni soykırımı' ve PKK'lı terörist için attığı tweetlerle daha önce sık sık gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise "Bu sadece ufacık bir başlangıç..  Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor" sözleriyle makam aracı şovuna destek verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.