Rusya'dan şoke eden Bağdadi çıkışı! Çelişkiler var

ABD’nin, DEAŞ Lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürdüğünü açıklamasının ardından Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada, hava saldırısının tespit edilemediğini belirterek, operasyonda büyük çelişkilerin olduğunu belirtti.

ABD, Suriye’de düzenlenen bir operasyonla Bağdadi’nin öldürüldüğünü duyurmuştu. Ayrıca operasyonun düzenleneceğine dair Rusya’ya da bilgi verdiklerini söyleyen ABD Lideri Trump, “Onların kontrolünde olan bölgeden geçeceğimizi biliyorlardı. Ancak neden girdiğimizi bilmiyorlardı” demişti.

Bu açıklamanın ardından Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ilginç bir açıklama geldi.



'ÇELİŞKİLİ AYRINTILAR'

Konaşenkov, “Bu operasyonda yer alan doğrudan katılımcı ve ülke sayısındaki artış ve her birisinin tamamen çelişkili ayrıntılar vermesi, operasyonun gerçek ve başarılı olduğuna dair soru işaretleri ve şüpheler doğuruyor” dedi.

'HİÇBİR BİLGİMİZ YOK'

Trump’ın, “Ruslar, onların kontrolünde olan bölgeden geçeceğimizi biliyorlardı” sözlerini de değerlendiren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, “Bu operasyon sırasında ABD savaş uçaklarının İdlib gerilimi azaltma bölgesi hava sahasından geçişine yardımcı olunduğuna dair hiçbir bilgimiz yok” diye konuştu.


'HAVA SALDIRISI TESPİT EDİLEMEDİ'

Konaşenkov, “Geçen cumartesi ve genel olarak son günlerde, ABD veya ‘uluslararası koalisyona’ ait savaş uçakları tarafından İdlib gerilimi azaltma bölgesine yönelik hava saldırıları tespit edilmedi. ABD'nin delil sunması lazım” diye ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.