Türkiye Bağdadi komplosunu böyle bozdu!

ABD'de terör örgütü YPG'ye ve İsrail'e yakın kanat, DEAŞ'ı Türkiye ile ilişkilendirmek için Hatay sınırında Bağdadi operasyonu düzenledi. Ancak Türkiye, Bağdadi'nin yerini ifşa ederek hayallerini suya düşürdü.

Terör örgütü DEAŞ’ın elebaşı Ebubekir Ebubekir el-Bağdadi’nin etkisiz hale getirildiği operasyon, dünyada büyük yankı uyandırdı. Ancak Bağdadi’nin öldürülme yeri ve biçimi ile ABD Başkanı Donald Trump’un operasyona dair çelişkili ifadeleri akıllarda birçok soru işareti doğurdu. DEAŞ liderini imha operasyonunun, ABD ve İsrail’in Türkiye’yi bölgede sıkıştırma hamlesinin bir ürünü olduğu, Ankara’nın bunu açık ederek boşa çıkardığı konuşuluyor.

Türkiye, terör örgütü DEAŞ’a karşı en sert mücadeleyi veren ülke oldu. Fırat Kalkanı Harekâtı ile örgütü sınırından uzaklaştırdı. Türk istihbaratı operasyonlar sırasında Bağdadi’nin yakın adamlarından birini yakalayıp Irak’a teslim etti. İsmail el-Etawi isimli terörist, Bağdadi’nin beş ayrı noktada konakladığını söyledi. ABD, bu noktaları yakın takibe aldı. Ancak terör ele başı söylenen noktalarda çıkmadı.

 BÜYÜK TUZAK

Yaklaşık üç yıl sonra Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı, sürpriz gelişmeleri beraberinde getirdi. ABD ve Rusya ile varılan anlaşmalarla PKK/YPG’nin Fırat’ın doğusundan Irak sınırına kadar 32 kilometre derinlikte temizlenecek olması, en başta İsrail ve ABD’deki bir kanadı rahatsız etti. Tel Aviv’den gelen “YPG’yi destekleyici adımlar atılacak” tehditleri sonrası, Türk istihbaratı alarma geçti. Önceki gün terörist başı Bağdadi’ye yapılan operasyon, öncesi ve sonrasında yapılan açıklamalarla ‘büyük tuzağı’ deşifre etti.

PLANLAR DEŞİFRE OLDU

En çok merak edilen ayrıntı, terörist Bağdadi’nin, birden bire Türkiye’nin 12 gözlem noktasının bulunduğu İdlib’e kadar nasıl sokulduğu oldu. Bazı stratejistlerin iddiasına göre, sınırımıza 6 kilometrelik mesafede vurulan Bağdadi’nin buradan Türkiye’ye sokulması dahi planlanmış olabilirdi. PKK/YPG elebaşlarının yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları da, planın Türkiye’yi zor duruma sokma amacı güttüğünü ifşa etti. Ancak Türk istihbaratı, terörist başı Bağdadi’nin, Türkiye’nin kontrolündeki alana sokulduğu istihbaratını alınca bütün planlar bozuldu. Türkiye, ABD hükümetine “Bağdadi İdlib’de” istihbaratını verdi ve terörist başının imhasından başka seçenek bırakmadı. ABD askerleri önceki gece Bağdadi’yi, Türkiye’ye çok yakın bir noktada saklandığı tünelde imha etti. Kumpas planlarını bozan operasyon, Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarını da tersine çevirdi.

 PKK’YI PARLATIYORLAR

ABD Başkanı Trump, terörist Bağdadi’nin öldürüldüğünü duyurduğu basın toplantısında “Türkiye harikaydı. Çok yardımcı oldular” dedi. Başkan’ın bu açıklamasına rağmen, İdlib bölgesinde hiçbir etkinliği bulunmayan terör örgütü YPG’nin elebaşı Abdi Şahin, ABD’ye istihbarat desteği verdiklerini iddia ederek, dünyayı yanıltmaya çalıştı. Asıl cevap vermeleri gereken soru ise Bağdadi’nin Irak’tan YPG’nin kontrolü altında bulunan bölgelerden Suriye’nin batısına nasıl rahatlıkla geçtiğiydi. Ancak, Batı’nın son dönemde parlatmaya çalıştığı ve Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı terörist elebaşı, bu soruyu cevapsız bıraktı. Yalanlarını sürdüren terörist başı, Bağdadi’yi beş aydır takip ettiklerini iddia etti. Ancak, bu sürede neden operasyon düzenlemediklerine ise yine cevap vermedi.

KİRLİ İTTİFAK DEVREDE

Köşeye sıkışan terörist başına bir destek de akıl hocaları McGurk’tan geldi. YPG’yi isim değişikliği ile kamufle etme amacını güden SDG’nin de isim babası olan McGurk, “Bağdadi, Türkiye’nin kontrolü altında olan köyde bulunuyordu. Artık bölgenin en çok aranan teröristinin geniş ailesiyle birlikte kamp kurmasına yetecek kadar misafirperver olduğunu biliyoruz” sözleriyle örgüte arka çıkıp, operasyonda en büyük pay sahibi Türkiye’yi suçladı. Bu hamleler, suçüstü yakalanan kirli ittifakın bozulan oyununu ve DEAŞ’a karşı çatıştıkları iddia edilen YPG teröristlerinin yalanlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.