HANGİSİ ATATÜRK? BİRBİRİNE GİRDİLER!

 Sosyal medyada  Atatürk'e benzemek ve benzetmek için birbirleriyle yarışan vatandaşlar birbirine girdi.

Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre; Atatürk'ü istismar etmekle suçlanan kişilerin başında Göksal Kaya geliyor.İzmir'de yaşayan Göksal Kaya, tiyatro ve sinema oyuncusu. Kaya, sık sık program ve etkinliklerde boy gösteriyor. Özellikle Anıtkabir'deki anmaların vazgeçilmez yüzü haline geldi. Kaya, Sinan Çetin'in yönettiği 'Çanakkale Ruhu' isimli filmde Atatürk'ü canlandırmıştı.



Kendisine "Paşam" diyen insanlara elini öptürüp fotoğraf çektiren, frak giyerek gezen Göksel Kaya kendini şöyle savunuyor:"Halkta bir Atatürk özlemi var ve beni görünce de bunu yansıtıyorlar. Ben tiyatro sanatçısıyım.etkinliklerden para almamdan daha doğal ne olabilir? Suistimal ettiğim yok"



Nejdet Bardak ,Milli Eğitim Müfettişliği'nden emekli olan ve Bursa'da yaşayan Nejdet Bardak da tiyatro ve sinema oyuncusu.

Yüksek fiyat talep etmiyorum, Göksel Kaya'dan rahatsız oluyorum!

Bursa'da yaşayan emekli milli eğitim müfettişi Nejdet Bardak da "Bunun giderleri var, yüksek fiyat talep etmiyorum. Göksal Kaya'dan ise çok rahatsız oluyorum. Bu adam cidden kendisini paşa zannediyor" diye konuşuyor. İzmir Tire'den şoför Ayhan Ayber ise "Ben para almıyorum. Üstelik Atatürk'e en çok ben benziyorum. Onlar makyajla benziyor" iddiasında bulunuyor.



Mesut Yontan, İzmir'de elektrikçilik yapan Mesut Yontan'ın metroda çekilen bu fotoğrafı sosyal medyada oldukça hızlı yayılmış ve üzerine bolca konuşulmuştu.İzmir’den elektrikçi Mesut yontan da, “Bu benzerlikten tek kuruş elde etmedim. Halkın ilgisi güzel ama Atatürk’e kimse benzeyemez. Bu benzerliğin suistimal edilmesine karşıyım” diye konuşuyor.



İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan Erzurumlu Ayhan Ayber, Orman Bölge Müdürlüğü'nden emekli.

Atatürk benzerliğinin maddi karşılığı, etkinliğe göre 1000 TL ile 5000 TL arasında değişiyor. Son günlerde bazı belediye başkanları bu isimlere prim vermeme kararı aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.