İran'da Halk ayaklandı! Protestolar devam ediyor..İlk ölüm haberi

İran'da geçtiğimiz güne devlet tarafından sübvanse edilen benzine yüzde 50 zam yapılması sonrası artan protestolardan ölüm haberi geldi. Uluslararası basının geçtiği son dakika haberine göre, Sircan'daki gösterilerde bir eylemci hayatını kaybetti.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerinden olan İran'da, devlet tarafından sübvanse edilen benzine yüzde 50 zam yapıldı. Başkent Tahran olmak üzere, Ahvaz, Hürremşehr, Bircend, Meşhed, Geçsaran, Sircan, Bender Abbas, İsfahan ve Şiraz kentlerinde sokağa çıkan halk, benzine yapılan zamma tepki gösterdi.

Fransız haber ajansı AFP'nin son dakika haberine göre, Sircan'daki gösterilerde bir kişi hayatını kaybetti.

RUHANİ ZAMMI SAVUNDU

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 4 yıldır benzine zam yapmadıklarını belirterek, artışın halkın menfaatleri doğrultusunda ve dar gelirli vatandaşlara yardım amacıyla yapıldığını ifade etti.

Ruhani, ekonomik krize rağmen hükümetin artıştan kazanç elde etmeyi amaçlamadığını ve tüm gelirin 60 milyon kişiye dağıtılacağını vurguladı.

DEVLET KİŞİ BAŞI AYLIK 60 LİTRE BENZİN VERİYOR
Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerinden İran’da araç başına ayda 60 litre benzin devlet tarafından sübvanse ediliyor.

Ayrıntılar geliyor...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.