MEB'den son dakika açıklaması: Okul müdürleri görevden uzaklaştırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Kasım Atatürk’ü anma programındaki skandal görüntüler nedeniyle okul müdürlerinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.10 Kasım'da bir çok okulda aynı tarzda ki etkinliklerde ufacık öğrenciler Atatürk resmine secde ettirilmiş ve olayın duyulmasından sonra büyük tepki yağmıştı..

İstanbul Ümraniye ve Beylikdüzü, Gaziantep ve Bursa’daki bazı okullarda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programları kapsamında Atatürk ilkelerinin yazılı olduğu bez şeritleri tutan öğrencilerin Atatürk fotoğrafı önünde eğilmeleri tepki uyandırmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, konu ile ilgili haberler üzerine soruşturma başlatmıştı.

MEB DUYURDU: OKUL MÜDÜRLERİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

MEB'den yapılan açıklamada, ''10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir.Bakanlık Maarif Müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen, etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa sürede tamamlanacaktır.'' ifadeleri yer verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.