Bakanlık domuz eti kullanan firmaları açıkladı!

Hileli, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar hakkında son dakika haberi geldi! Bilindiği gibi, Tarım ve Orman Bakanlığı, uzun süredir yürüttüğü laboratuvar çalışmalarının neticesinde hileli gıdalar listesini geçtiğimiz yılın sonlarda açıklamıştı. Bakanlık, yürüttüğü yeni çalışamalara bağlı olarak 2020 yılına ait ilk tağşiş listesini de resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Yayınlanan listede en çok dikkat çeken ürünler ise, büyük market zincirlerinde de satılan ve içerisinde domuz eti barındıran bazı et ürünleri oldu. Listede daha önce de vatandaşa domuz eti yedirdiği tespit edilen ve ürünleri Migros'ta da satılan Gurme Gıda yine aynı skandalla yer aldı. Peki, hangi markaların ürünlerinde domuz eti yer alıyor? İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın duyurduğu son dakika listesiyle vatandaşa dana eti domuz eti yediren firmalar....

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşı taklit ve tağşiş ürünlerle kandırarak sağlığıyla oynayan markaları tek tek açıkladı. Bakanlığın yaptığı incelemelerde 229 firmaya ait toplam 386 parti üründe hile tespit edildi. Daha önce yayınlanan listelerde yer alan ve vatandaşa domuz eti yedirdiği tespit edilen Gurme Gıda yine aynı skandalla listeye girdi.

Kendilerini "Sağlıklı ve güvenilir ürünler üretmek için kalite, hijyen ve yasa kurallarını titizlikle yerine getirmenin gerekliliğine inanan ve bunu ilke edinen bir kuruluşuz" diye tanımlayan Gurme Gıda'nın kangal fermente sucuğunda domuz eti tespit edildi.

VATANDAŞTAN TEPKİ YAĞDI

Daha önce 2019 yılı Ekim ayında yayınlanan listede de yer alan ve vatandaşa domuz eti yedirdiği tespit edilen Gurme Gıda'nın yeniden listede olması büyük tepki çekti. Vatandaş cezaların caydırıcılığını sorgularken bu tip markaların kapatılmasını istedi.

İŞTE VATANDAŞA DOMUZ, AT VE EŞEK ETİ YEDİREN FİRMALAR

Gurme Gıda - Kocaeli - Domuz eti
Fekeli Fatih Usta Kebap - Adana - Tek tırnaklı eti (Eşek eti)
Öz Ağrı Kasabı - Adana - Tek tırnaklı eti (Eşek eti)
Yüzet Et ve Et Ürünleri - Sakarya - At eti
Dora Et - Adana - At eti
China Sun - Muğla - Domuz eti
Deniz Börek Salonu - İstanbul - At eti
Karanfil Otel - Aydın - Domuz eti
Akşömine - Afyon - Domuz eti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.