David Friedman: Trump'ı tanrı getirdi, 'Yüzyılın Anlaşması' turizm için fırsat

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Trump'ı Beyaz Saray'a getirenin tanrı olduğunu söyleyerek, İsrail'in Filistin topraklarını de facto ilhakını resmileştirme çabasını 'kitabı mukaddes turizmi için fırsat' diye savundu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte Yüzyılın Anlaşması'nı açıklarken özel olarak teşekkür ettiği isimlerden biri olan ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Trump'ı Beyaz Saray'a getirenin tanrı olduğunu söyleyerek, İsrail'in Filistin topraklarını de facto ilhakını resmileştirme çabasını 'kitabı mukaddes turizmi için fırsat' diye savundu.

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Christian Broadcast Network'ün (Hıristyan Yayın Ağı) sorularını yanıtladı.

"TRUMP İSRAİL'İ DESTEKLİYOR"

Babası hahamlık yapmış bir Yahudi olan Friedman, "Başkan'ın sizin için tanrı tarafından gönderildiğine mi inanıyorsunuz" sorusu üzerine, "Dünyayı tanrı yönetiyor, bu başkan için de geçerli" diyerek şöyle devam etti:

"Bence Başkan, kim haklı kim haksız, kim bütün olanaksızlıklara rağmen hayatta kalıyor, kim etrafı meydan okumalarla çevrili bir denizde demokrasi yaratıyor, bununla ilgili temel anlayışına uyduğu için İsrail'i destekliyor."

"TRUMP'I TANRI GETİRDİ"

Tanrının insanları belli zamanlarda belli yerlere koyduğuna ve bunun da öyle bir zaman olduğuna inanıp inanmadığı sorusuna "Bence tanrı kişileri belli zamanlarda bir yerlere koyuyor, her zaman koyuyor" karşılığını veren Friedman, "Ve Trump bunun Şekil 1 A örneği mi?" ısrarına "Kesinlikle öyle" yanıtını verdi.

"ONLAR, İSRAİL'İN DOSTU"

Trump'ın özel ve şirket avukatlığından elçiliğe terfi eden Friedman, ABD Başkanı'nın etrafını İsrail'in gündeminin destekçileriyle çevirdiğini dile getirirken, Trump'ın damadı ve başdanışmanı sıfatıyla emlak krallığından Yüzyılın Anlaşması'nın mimarlığına terfi eden Jared Kushner, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu "İsrail'in en iyi dostları" diye niteleyerek ekledi:

"Ama hepsinin üzerinde Başkan gerçekten İsrail'n en iyi dostu olageldi."

"İMAN SAHİBİ EVANJELİKLER"

Trump'ın Siyonist bir Yahudi olan damadı Jared Kushner da Pence ve Pompeo gibi Hıristiyanlığın Ortadoğu'da Büyük İsrail'in kurulmasıyla İsa Mesih'in ineceğine inanan Evanjelik mezhebinden.

Evanjelik cemaatinin Yüzyılın Anlaşması'nın şekillendirilmesini nasıl etkilediği sorusu üzerine 'muazzam miktarda ortak yönleri olduğunu' söyleyen ABD'nin İsrail Büyükelçisi, "Onlar iman sahibi. İsrail topraklarının ilahiliğine inanıyorlar" dedi.

"KUTSAL MEKANLAR ŞU AN BAKIMSIZ"

Filistin toprakları içinde kalan Yahudi ve Hıristiyan kutsal mekanlarının 'tümden bakımsız bırakıldığını' iddia eden Friedman, İsrail'in bunlar üzerinde kontrol elde etmesine ABD'nin yardım edeceğini dile getirdi.

Bu bölgelerde Müslümanlar için kutsal mekanlar da bulunuyor.

"İsrail o topraklar üzerinde egemenlik temin edemedi. Planımız artık etmesini tasarlıyor" diye konuşan Friedman, "Kitabı mukaddesi açıp yaşama geri döndürmekten söz ediyoruz" ifadesini kullandı.

ABD'li elçi Trump'ın planını "dallanıp budaklanacak sağlam köklere sahip kitabı mukaddes turizmi açısından bir fırsat" diye niteledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.