Elazığ merkezli 6,8 şiddettinde ki deprem tüm Anadolu'yu Salladı!

Kandilli Rasathanesi, Elazığ Sivrice'de saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.Deprem Anadolu'nun  birçok kentinde ve  Suriye, Gürcistan , Ermenistan ve Kuzey Irak'ta da hissedildi... 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, 4 kişi hayatını kaybetti,

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Deprem Türkiye'nin birçok kentinden ve Kuzey Irak'tan da hissedildi.

İçişleri Bakanı Soylu: Can kaybının fazla olmamasını diliyoruz. Şu ana kadar toplam sayının Elazığ'da 2, Malatya'da 2 olduğunu ifade ediyorum.

ELAZIĞ BARO BAŞKANI:

Şehir merkezinde bir yıkım yok. Köylerden haber bekleniyor


Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, kentte büyük paniğe yol açarken, halk sokağa döküldü. İhbar gelen bölgelere AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

13 DAKİKA SONRA 2'NCİ SARSINTI

İlk sarsıntının ardından saat 21.08'de, merkez üssü yine Sivrice olan Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ADANA, MERSİN, HATAY, OSMANİYE VE NİĞDE'DE DE HİSSEDİLDİ

Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki depremin Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Niğde'de de hissedildi. Hatay ve ilçelerinde bazı vatandaşlar, depremin hemen ardından kendilerini dışarıya attı.








0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.