T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Müslüman Boksör Uygur Türkleri’ne destek için Çin’deki maça çıkmadı!

Şampiyonlar Şampiyonu Müslüman boksör Beterbiev dünyaya meydan okudu! “Uygur Türkleri Katlediliyor! Çıkmıyorum Maça!”

IBF hafif ağır sıklet dünya şampiyonu Müslüman Artur Beterbiev Çinli rakibi ile Meng Fenlong (16-0-0, 10 KO) ile mecburi unvan koruma maçında karşı karşıya gelmek zorunda kaldı. Maçın ihalesi yapıldı ve Amerikan Top Rank firması maçın kendi çatıları altında yapılması için 1.350.000 USD ‘lik teklif verdi. Çinli şirket ise 1.900.000 USD’lik teklif verince ihaleyi kazandı. Bu durumda maç Çinlilerin istediği yerde yani Çin’de yapılacak duruma geldi.

Haberi duyan Dağıstanlı Müslüman boksör Beterbiev (15-0-0, 15 KO) Çin’de maçı reddetti! Uygur Türkler’ini katleden ve türlü türlü işkenceler yapan Çinliler’e tokat gibi bir protestoda bulunan Beterbiev IBF dünya şampiyonluk unvanını bıraktığını ve Çin’in reklamını yapmayacağını duyurdu!

Derhal Uygur Türkler’ini rahat bırakın diyen Beterbiev bu protestosuyla büyük alkış topladı.

Beterbiev WBC’de de Şampiyon
Beterbiev son olarak WBC şampiyonu Ukraynalı Oleksandr Gvozdyk’i 10. rauntta nakavt etti ve unvan birleştirme sonunda 2 ayrı federasyonun aynı zamanlı şampiyonu olarak tarihe geçmişti. Beterebiev’in WBC şampiyonluğu ile yola devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: fightclub.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.