T a r a f s ı z D e ğ i l i z

''TSK, Libya'ya üç kuvvetle gidecek''

Libya’ya tezkeresinin kabul edilmesinin ardından TSK’nın bölgeye üç kuvvetle gitmesi bekleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Libya'ya gitmesine yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tezkerenin TBMM'den geçmesinin ardından, gözler Libya'ya yönelik askeri hazırlığını bir süredir sürdüren Milli Savunma Bakanlığı'na çevrildi.

TSK'nın ilk planda, milis güçlerden oluşan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) unsurlarının, eğitim ve donanımlarına ağırlık vermesi bekleniyor. Bu güçler arasında koordinasyonun artması ve düzenli ordu şeklinde hareket etmesi sağlanacak, insani yardımlar yapılacak.

TSK'nın Libya'ya üç kuvvetten (hava, kara, deniz) asker göndermesine kesin gözüyle bakılıyor. Libya'ya yönelik yapılacak denizaşırı harekata, Deniz Kuvvetleri'nden savaş gemileri ile denizaltıları; Hava Kuvvetleri'nden İHA/SİHA, kargo ve savaş uçakları; Kara Kuvvetleri'nden de ateş destek vasıtaları ile desteklenmiş komando unsurlarının gitmesi planlanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.