'Hindistanlı Müslümanlar 'cihat' ilan etti'

Sosyal medyada yayılan Türkçe ve Hintçe bazı kaynaklarda Hintli Müslümanların 'cihat' ilan ettiği ve minarelerden cihat için çağrı yapıldığı belirtiliyor..

HİNDİSTAN'I TAMAMEN HİNDULAŞTIRMAYI İSTİYORLAR

Hindistan'da iktidarı elinde bulunduran ırkçı Hindistan Halk Partisi, ülkeyi 'Hindu ulusu' haline dönüştürme faaliyetlerini hayata geçirdi. Buna göre Hindu olmayan Müslüman Hintlilerin vatandaşlıktan çıkarılarak ya da soykırım uygulayarak ülkeden çıkarılması amaçlanıyor. İktidardaki İslam karşıtı partinin lideri Narendra Modi yaptığı açıklamalarla sık sık bu yönde vurgularda bulunmuştu.






MİNARELERDEN 'CİHAT' ÇAĞRISI

Özellikle son günlerde Müslümanlara karşı artan Hindu saldırıları sonucunda 40 Müslüman şehit edilirken, çok sayıda cmai yağmalandı. Dünya kamuoyunun olaylara sessiz kalmasının ardından, Hindistanlı Müslümanların 'cihat' ilan ettiği söylendi. Cami minarelerinden 'Hayya'l el cihad' (Haydi cihada) çağrıları yapıldığı görüldü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.