'İsraf' dedi şov çıktı! İşte Yenikapı gerçeği

İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecindeki tezlerinden biri belediye yöneticilerine verilen makam araçlarını seçilirse Yenikapı'da sergileyeceği sözüydü. İddiasına göre yüzlerce lüks araç vardı. Seçim sonrası İmamoğlu Yenikapı'da yüzlerce aracı yan yana dizip işte israf dedi. Ancak bir gariplik vardı. Araçlardan birçoğu hizmet amaçlıydı. İBB Meclisince oluşturulan komisyon da Yenikapı'da yapılanın şov olduğunu resmen belgeledi. İşte belgeleri ile İmamoğlu'nun Yenikapı şovu...
Twitter'da Selami Haktan adlı sosyal medya kullanıcısı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin israf diye Yenikapı'da sergilediği araçlara ilişkin komisyon raporlarını ve bu çalışma sırasında belediye görevlilerinin verdiği ifadelere ilişkin belgeleri paylaştı. 
Ekrem İmamoğlu'nun Yenikapı'da 'israf' adı altında şov yaptığı İBB komisyon raporu ile resmen belgelendi.
İBB Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporuna göre, Yenikapı'da sergilenen araçlardan büyük bir kısmının itfaiye, otobüs, kamyon, evde bakım ve zabıta hizmetlerine tahsizli hizmet araçları olduğunu ortaya çıktı. 
Hizmet fazlası denilerek Yenikapı’da şov yapmak için toplanan araçların bir süre sonra tekrar kullanmak üzere ilgili birimlere geri yolladığı da belgelendi.
1717 MAKAM ARACI NEREDE?
İBB Başkanı İmamoğlu'nun seçim öncesi İBB’de 1717 makam aracı var demişti. Bu sözünün gerçek olduğunu ortaya koymak için Yenikapı'da toplayan İmamoğlu'nun bu konuda da şov yaptığı belgelendi. Yenikapı’da toplanan araçların bir kısmı müteahhit firmalara aitti. Bir kısmı bankalar tarafından promosyon olarak İBB'ye tahsis edilmişti. Yine araçların bir kısmı İBB’nin öz malıydı. Geriye kalanlar ise sadece hizmet aracıydı. Yani ortada 1717 makam aracı yoktu.
AUDI A-6'LARA ÜCRET ÖDENMEDİ
Komisyona konuşan Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Cebeci ifadesinde, "Yenikapı’ya getirilen Audi A-6 marka araçlar kiralık değildir. Bankanın promosyon olarak tahsis ettiği araçlardır. Bu araçlara bir bedel ödenmemiştir." diyor. Yani ortada israf değil sadece İBB'nin uhdesine bila bedel geçmiş belli sayıda lüks sayılabilecek araç var. 
YAZLIK KIŞLIK ARAÇ İDDİASI
Ekrem İmamoğlu seçim kampanyasında "İBB Genel Sekreteri'ne hem yazlık hem kışlık araç tahsis edilmiş" iddiasında bulunmuştu. Meclis araştırma komisyonuna konuşan İmamoğlu tarafından göreve getirilmiş olan Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Cebeci ifadesinde bunu da "İBB Genel Sekreterine birden fazla araç tahsis edilmedi" diyerek yalanlıyor. 
İBB'NİN YENİ ARACA İHTİYACI VAR MI?
İmamoğlu'nun göreve atadığı Cebeci'ye komisyon "Yenikapı'da araçların sergilenmesi ve iadesi sonrası kurumun araç ihtiyacı var mıdır?" diye soruyor. Cebeci bu soruya da, "Evet, her birimden araç talepleri gelmektedir. Ancak yeterli araç yok." diye yanıt veriyor. 
İHALESİZ ARAÇ ALIMI
Ve Cebeci'yi komisyon hayati bir soru daha soruyor. "Doğrudan temin yoluyla araç kiralama işlemi yaptınız mı?" İmamoğlu'nun Destek Hizmetlerinin başına getirdiği Mehmet Cebeci, "Buna cevap vermem doğru olmaz, bu yönetimin takdirindedir." diyerek soruya cevap vermekten kaçınıyor.

ARAÇLARI GÖNDERİP YENİLERİNİ 3 KATI FİYATA KİRALADILAR
Komisyon hizmet araçlarını şov için Yenikapı'ya toplanan araçların daha sonra kiralanan firmaya gönderildiğini belirliyor. AK Parti döneminde bu araçların aylık 1289 TL'den kiralandığını belirleyen komisyon, bu araçların yerine İBB'nin aylık 3375 TL'den İSKİ adına 990 araç kiraladığını tespit ediyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.